Welcome to Iso-Syöte Bike Park!

 

Let your passion for biking find its flow! Iso-Syöte is you top Bike Park destination in Finland. The 13 trails offer speed for riders of all levels. New trail Isoflow caters to all skill levels, ensuring an unforgettable ride for everyone.

The majority of the trails in Iso-Syöte Bike Park are 1–2 kilometers long. The trails vary from easy (blue) to intermediate (red) and demanding (black). The blue trails as well as the training area are great for beginners, whereas red and black trails are suitable for experienced riders. All trails are clearly marked and easy to find. It is recommended to use full-suspension mountain bikes in Bike Park. Bikes and other equipment such as protectors can be rented from the rental shop of Iso-Syöte.

 

Our rental bikes for Bike Park:

Specialized Status Mullet
Specialized Stumpjumper Comp 29er
Trek Remedy 8 27.5+
Trek Slash 7 29+

For kids in training area:

Trek Roscoe 24'' (under 150 cm)
Cannondale Cujo 20+
Trek Kickers (80–100 cm)

Iso-Syöte Bike Park trails

Iso-Syöte Bike Park reittikartta

Reittikuvaukset 2023

Uusi Isoflow-reitti avattiin kesällä 2022!

 

Iso-Syöte Bike Parkiin avattiin uusi monipuolinen ja säänkestävä reitti, "Isoflow". Reitti rakennettiin yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa.

 

Isoflow on moderni ja monipuolinen, pinnoitettu flow/freeride-reitti, jossa on mukavia mutkia ja hyvin muotoiltuja hyppyreitä joista pyöräilijä voi valita mielensä mukaan. Vaihtelevan maaston ja hyppyreiden lisäksi reitistä monipuolisen tekee se, että se sopii lähes kaikille harrastajille, aina aloittelijoista lähtien, ja mukautuu pyöräilijän taitotason mukaan. Vaikeusaste muuttuu käyttäjän taitotason karttuessa, sillä reitin mitoitus ja muotoilu mahdollistavat luovan ja monipuolisen reitin käytön. Reitti sisältää erilaisia hyppyreitä, reilun kokoisia tuplaamisen mahdollistavia muotoja, kiihdyttämiseen ja keventämiseen sopivia kohtia sekä erinomaisen tuen tarjoavia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

Lue lisää uudesta reitistä.

Ykköne - uudistettu 2022.

Nimensä mukaisesti ykkösrinteestä löytyvä, värikoodiltaan sini-punainen flow -reitti. Tämä reitti mutkittelee pääosin avoimessa maastossa, pinnoitettu ja vauhdikas reitti, kera muutamien hyppyjen, jotka voi halutessaan kiertää. Mutkat ovat kallistettuja.

Musta Enska - teknistä enduroa

Tämä metsässä mutkitteleva Enduro on värikoodiltaan punainen ja tyyliltään täysin puhdas enduropätkä. Reitti kulkee pääsääntöisesti metsässä ja myötäilee rinteen muotoja. Tehtyjä muokkauksia ja kallistuksia reitillä on niukasti. Reitti on vaikeusasteeltaan haastava, koska reitiltä löytyy kaksi vaikeampaa kalliokohtaa, joita ei ole mahdollista kiertää. Näistä huolimatta reitin voi ajaa renkaat maassa.

IsoFlow - mintissä!

Uusi ja monipuolinen IsoFlow on hauska ja lennokas flow-tyylitelty Bike Park -reitti, joka sopii kaikentasoisille harrastajille. Pinnoitettu ja leveä reitti mukautuu pyöräilijän taitojen mukaan ja sen vaikeustasoon voi vaikuttaa suuresti ajolinjavalinnoilla ja vauhdilla. IsoFlow sisältää erilaisia hyppyreitä, tuplaamisen mahdollistavia muotoja sekä monia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä. Tabletop hyppyrit ovat kooltaan 3m-12m.

Loivari - suljettu kesällä 2023

Harjoittelualueen tuntuessa jo liian helpolta ja tunturin huipun liian korkealta, saattaa ankkurihissin puolessa välissä olevalta poistumispaikalta lähtevä Loivari olla seuraava reittisi. Loivari on värikoodiltaan vihreä, leveä ja koko matkalta pinnoitettu fiilistelyreitti avoimessa, talvikaudelta tutussa 2. rinteessä. 

Pääreitti - aloita tästä!

Pääreitti on n. 2 km mittainen, tunturin huipulta alkava värikoodiltaan vihreä reitti, josta on hyvä aloittaa Bike Park -ura! Rataan kuuluu niin vauhdikkaita osuuksia kuin kallistettuja mutkiakin. Reitti on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla ja sisältää muutaman luonnonelementin, jotka tuovat ajamiseen pientä mukavaa lisäjännitystä! Muutoin tällä reitillä voikin nautiskella ja ihailla vaikka maisemia. Reitin lopussa on kolme pientä hyppyriä, jotka voi kiertää/ajaa läpi hyppäämättä.

Chaka Bahn

Tämä värikoodiltaan punainen reitti on mukavan vauhdikas metsäenduro, jossa pahimpien kalliokohtien ylitystä on helpotettu puurakenteilla, tehden reitistä hieman helpomman punaisen. Reitin loppuosasta löytyy rakennetumpaa muoto ja kallistettua mutkaa.

Kärppä - kallioenskaa!

Endurohenkinen Kärppä kiemurtelee yli kallioiden, siltojen ja rinteiden välissä olevan metsänpohjan. Hauska reitti, jossa linjan valinta vaikuttaa haastavuuteen paljon! Kaneimmat maisemat löytyy tältä reitiltä, jos malttaa vilkaista.

Tölväs - DH henkinen enska

Pääreitiltä haarautuva Tölväs on värikoodiltaan punainen, rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä hieman haastavampi pätkä. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 500 metrin enduro-osuuden jälkeen tai vaihtoehtoisesti voit valita Syöte Linen hypyt loppuun.

Syöte Line - hyppyreitä

Tämä punainen reitti jatkuu Pääreitistä haarautuvasta Tölväksestä. Ensimmäisten tiukkojen mutkien jälkeen reitti vie kallistettuun mutkaan ja siitä sharkfin bermiin. Tämä reitti on kokonaan pinnoitettu ja Bike Park -baanaa perinteisimmillään. Reittiin kuuluu useita lennokkaita box-mallisia hyppyreitä ja isoja, kallistettuja mutkia. Syöte Lineltä löytyy yksi droppi, joka on myös kierrettävissä.

Kaahain - huollossa 2023

Reitti rakennetaan ja linjataan kokonaisuudessaan kesällä 2023. Avautumisesta tiedotetaan somekanavilla ja reittipäiväkirjassa. Reitistä tulee sininen, pinnoitettu flow -pätkä.

Etelän Tietäjät - puhdasta enskaa

Takarinteillä kulkeva punainen reitti, joka on puhdasta enduroa rinteessä ja metsissä. Takaisin hisseille pääsee nopeasti pyöräteitä pitkin pyöräilemällä.

Lystin Letkeä - uusitaan kesällä 2023

Harjoittelualueelta löytyvä Lystin Letkeä on erinomainen jatko Mustin Mutkamäelle. Tällä reitillä on mahdollista kasvatella jo hieman vauhtia, reitin linjan ollessa pääasiassa alassuuntaava. Avautumisesta tiedotetaan reittipäiväkirjassa ja somessa.

Mustin Mutkamäki

Alhaalta katsottuna reitti kulkee poikittain rinnettä pitkin, mahdollistaen koko ajan maltillisen vauhdin. Tämä reitti on erinomainen paikka aloittaa hissipyöräily. Reitin alkuun pääsee joko pyöräilemällä tai pyörää taluttaen.

 

Lifts open

 

Bike park routes open

Last updated

Bike Parkin käytössä on Iso-Syötteen eturinteiden ankkurihissi.
Hissiura on koko matkalta sorastettu ja hississä on välipoistumispaikka.

Katso Bike Parkin aukioloajat isosyote.fi/aukioloajat .
 

Bike Park -säännöt

 

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt on tehnyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.

Iso-Syöte Bike Park sopii myös junnuille ja aloittelijoille