Welcome to Iso-Syöte Bike Park!

 

Iso-Syöte is you top Bike Park destination in Finland! The 13 trails offer speed for riders of all levels. In summer 2022, new trail "Isoflow" will be opened! Stay tuned!

The majority of the trails in Iso-Syöte Bike Park are 1–2 kilometers long. The trails vary from easy (blue) to intermediate (red) and demanding (black). The blue trails as well as the training area are great for beginners, whereas red and black trails are suitable for experienced riders. All trails are clearly marked and easy to find. It is recommended to use full-suspension mountain bikes in Bike Park. Bikes and other equipment such as protectors can be rented from the rental shop of Iso-Syöte.

 

Our rental bikes for Bike Park:

?Specialized Status Mullet
?Specialized Stumpjumper Comp 29er
?Trek Remedy 8 27.5+
?Trek Slash 7 29+

For kids in training area:

?Trek Roscoe 24'' (under 150 cm)
?Cannondale Cujo 20+
?Trek Kickers (80–100 cm)

Uusi Isoflow-reitti avattiin kesällä 2022!

 

Iso-Syöte Bike Parkiin avattiin uusi monipuolinen ja säänkestävä reitti, "Isoflow". Reitti rakennettiin yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa.

 

Isoflow on moderni ja monipuolinen, pinnoitettu flow/freeride-reitti, jossa on mukavia mutkia ja hyvin muotoiltuja hyppyreitä joista pyöräilijä voi valita mielensä mukaan. Vaihtelevan maaston ja hyppyreiden lisäksi reitistä monipuolisen tekee se, että se sopii lähes kaikille harrastajille, aina aloittelijoista lähtien, ja mukautuu pyöräilijän taitotason mukaan. Vaikeusaste muuttuu käyttäjän taitotason karttuessa, sillä reitin mitoitus ja muotoilu mahdollistavat luovan ja monipuolisen reitin käytön. Reitti sisältää erilaisia hyppyreitä, reilun kokoisia tuplaamisen mahdollistavia muotoja, kiihdyttämiseen ja keventämiseen sopivia kohtia sekä erinomaisen tuen tarjoavia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

Lue lisää uudesta reitistä.

 

Lifts open

 

Bike park routes open

Last updated

Bike Parkin käytössä on Iso-Syötteen eturinteiden ankkurihissi.
Hissiura on koko matkalta sorastettu ja hississä on välipoistumispaikka.

Katso Bike Parkin aukioloajat isosyote.fi/aukioloajat .
 

Iso-Syöte Bike Park trails

Iso-Syöte Bike Park reittikartta

Reittikuvaukset 2022

”Ykköne” ✨uudistettu!

Nimensä mukaisesti ykkösrinteestä löytyvä, värikoodiltaan sini-punainen reitti. Tämä reitti mutkittelee pääosin avoimessa maastossa ja on hieman polkumainen, osittain pinnoitettu ja vauhdikas reitti, kera muutamien hyppyjen. Mutkat ovat pääosin kallistettuja, mutta matkalle on jätetty myös muutama off-camber mutka pieneksi lisämausteeksi.

"Musta Enska" ?suosikki!

Tämä metsässä mutkitteleva Enduro on värikoodiltaan punainen ja tyyliltään täysin puhdas enduropätkä. Reitti kulkee pääsääntöisesti metsässä ja myötäilee rinteen muotoja. Tehtyjä muokkauksia ja kallistuksia reitillä on niukasti. Reitti on vaikeusasteeltaan haastava, koska reitiltä löytyy kaksi vaikeampaa kalliokohtaa, joita ei ole mahdollista kiertää. Näistä huolimatta reitin voi ajaa renkaat maassa.

”IsoFlow” ✨nyt auki!

Uusi ja monipuolinen IsoFlow on hauska ja lennokas flow-tyylitelty Bike Park -reitti, joka sopii kaikentasoisille harrastajille. Pinnoitettu reitti mukautuu pyöräilijän taitojen mukaan ja sen vaikeustasoon voi vaikuttaa suuresti ajolinjavalinnoilla. IsoFlow sisältää erilaisia hyppyreitä, tuplaamisen mahdollistavia muotoja sekä monia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

”Loivari” ⛔️ huollossa

Harjoittelualueen tuntuessa jo liian helpolta ja tunturin huipun liian korkealta, saattaa ankkurihissin puolessa välissä olevalta poistumispaikalta lähtevä Loivari olla seuraava reittisi. Loivari on värikoodiltaan vihreä, leveä ja koko matkalta pinnoitettu fiilistelyreitti avoimessa, talvikaudelta tutussa 2. rinteessä

”Pääreitti” ?aloita tästä!

Pääreitti on n. 2 km mittainen, tunturin huipulta alkava värikoodiltaan vihreä reitti, josta on hyvä aloittaa Bike Park -ura! Rataan kuuluu niin vauhdikkaita osuuksia kuin kallistettuja mutkiakin. Reitti on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla ja sisältää muutaman luonnonelementin, jotka tuovat ajamiseen pientä mukavaa lisäjännitystä! Muutoin tällä reitillä voikin nautiskella ja ihailla vaikka maisemia.

”Chaka Bahn”

Tämä värikoodiltaan punainen reitti on mukavan vauhdikas metsäenduro, jossa pahimpien kalliokohtien ylitystä on helpotettu puurakenteilla, tehden reitistä hieman helpomman punaisen.

"Kärppä" ?suosikki!

Endurohenkinen Kärppä kiemurtelee yli kallioiden, siltojen ja rinteiden välissä olevan metsänpohjan. Hauska reitti, jossa linjan valinta vaikuttaa haastavuuteen paljon!

”Tölväs”

Pääreitiltä haarautuva Tölväs on värikoodiltaan punainen, rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä hieman haastavampi pätkä, jossa kokeneemmat pyöräilijät voivat kokeilla enduroajamista. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 500 metrin enduro-osuuden jälkeen.

”Syöte Line” ?suosikki!

Tämä punainen reitti jatkuu Pääreitistä haarautuvasta Tölväksestä. Ensimmäisten tiukkojen mutkien jälkeen reitti vie kallistettuun mutkaan ja siitä sharkfin bermiin. Tämä reitti on kokonaan pinnoitettu ja Bike Park -baanaa perinteisimmillään. Reittiin kuuluu useita lennokkaita box-mallisia hyppyreitä ja isoja, kallistettuja mutkia.

”Kaahain”

Takarinteiden tuntumasta löytyvä, värikoodiltaan sininen reitti on alkupäästä kallistettua mutkaa, joka suorenee rinteen kunnolla avautuessa. Reitti on osittain pinnoitettu, freeride-tyylinen reitti.

”Etelän Tietäjät”

Takarinteillä kulkeva punainen reitti, joka on puhdasta enduroa rinteessä ja metsissä. Takaisin hisseille pääsee nopeasti pyöräteitä pitkin pyöräilemällä.

"Lystin Letkeä"

Harjoittelualueelta löytyvä Lystin Letkeä on erinomainen jatko Mustin Mutkamäelle. Tällä reitillä on mahdollista kasvatella jo hieman vauhtia, reitin linjan ollessa pääasiassa alassuuntaava. 

”Mustin Mutkamäki”

Alhaalta katsottuna reitti kulkee poikittain rinnettä pitkin, mahdollistaen koko ajan maltillisen vauhdin. Tämä reitti on erinomainen paikka aloittaa hissipyöräily. Reitin alkuun pääsee joko pyöräilemällä tai pyörää taluttaen.

Bike Park -säännöt

 

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt on tehnyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.

Iso-Syöte Bike Park sopii myös junnuille ja aloittelijoille