Tervetuloa Iso-Syöte Bike Parkiin!

 

Iso-Syöte on hissipyöräilijän unelma. 13 vaihtelevan reitin joukosta löytyy ajettavaa kaikentasoisille pyöräilijöille. Kesällä 2024 Iso-Syöte Bike Park on avoinna viikonloppuisin, koko kauden aukioloaikoihin pääset tutustumaan täältä.

Suurin osa Iso-Syöte Bike Parkin reiteistä on pituudeltaan 1-2 kilometriä. Reittien taso vaihtelee aloittelijaystävällisistä vihreistä ja sinistä reiteistä keskivaikeisiin ja haastavampiin punaisiin reitteihin. Hyvä tapa lähteä kokeilemaan hissipyöräilyä on aloittaa harjoittelualueelta, jossa voi treenata tekniikkaa tai ottaa vaikka alkulämmittelyn. Helposti ja turvallisesti lajin pariin pääsee myös lauantaisin järjestettävien Bike Park tutuksi -ohjauksiemme kautta. Suosittelemme Bike Parkissa käytettäväksi täysjoustomaastopyöriä. Täysjoustopyöriä, suojia kuten full-face kypäriä, polvisuojia ja rintapanssareita, sekä muita Bike Park -varusteita saa vuokralle vuokraamostamme.

 

Tutustu majoitustarjouksiin

 

Viime vuosina Bike Parkissa on panostettu uusiin flow-reitteihin. Kesällä 2022 Bike Parkiin avattiin monipuolinen hissipyöräilyreitti Isoflow, ja kesällä 2023 flow-reittien jatkoksi rakennettiin uusi, sini-punainen reitti Morkula. Enduro-kuskeillekin löytyy jotain uutta: Loppukaudella 2023 avattiin myös aivan uudenlainen enduropätkä Bäver. Aloittelijoiden helpotukseksi uudella mattohissillä sujuu nousut harjoittelualueelle, jolta löytyy kolme helppoa, matalan kynnyksen sorastettua reittiä.

 

Bike Park hissilippuhinnasto

 

TULOSSA KAUDELLE 2024: Morkula reitin alaosaan avataan uusi, viiden hyppyrin hyppylinja 6.7. Talvikaudella 2023-2024 rakennettu uusi mattohissi mahdollistaa nyt myös perheen pienimmille turvallisen ja hauskan Bike Park kokemuksen. Mattohissiltä lähtee kaksi helppoa reittiä, joita voi ajaa maastopyörien lisäksi myös tavallisella pyörällä. Lue lisää kesästä tästä. 

 

Osta Bike Park -hissiliput

 

kesä iso-syöte bike parkissa

Bike Parkiin sopivat vuokrapyörämme:

Specialized Status Mullet
Specialized Stumpjumper Comp 29er
Trek Remedy 8 27.5
Trek Slash 7 29

Perheen pienimmille harjoittelualueelle:

Trek Roscoe 24'' (under 150 cm)
Cannondale Cujo 20
Trek Kickers (80–100 cm)

Iso-Syöte Bike Park -reittikartta

Tarkemmin reittikarttaan voit tutustua täällä.

Iso-Syöte Bike Park reittikartta

Reittikuvaukset 2024

Ykköne - uudistettu 2022.

Nimensä mukaisesti ykkösrinteestä löytyvä, värikoodiltaan sini-punainen flow -reitti. Tämä reitti mutkittelee pääosin avoimessa maastossa, pinnoitettu ja vauhdikas reitti, kera muutamien hyppyjen, jotka voi halutessaan kiertää. Mutkat ovat kallistettuja.

Musta Enska - teknistä enduroa

Tämä metsässä mutkitteleva Enduro on värikoodiltaan punainen ja tyyliltään täysin puhdas enduropätkä. Reitti kulkee pääsääntöisesti metsässä ja myötäilee rinteen muotoja. Tehtyjä muokkauksia ja kallistuksia reitillä on niukasti. Reitti on vaikeusasteeltaan haastava, koska reitiltä löytyy kaksi vaikeampaa kalliokohtaa, joita ei ole mahdollista kiertää. Näistä huolimatta reitin voi ajaa renkaat maassa.

IsoFlow - mintissä!

Uusi ja monipuolinen IsoFlow on hauska ja lennokas flow-tyylitelty Bike Park -reitti, joka sopii kaikentasoisille harrastajille. Pinnoitettu ja leveä reitti mukautuu pyöräilijän taitojen mukaan ja sen vaikeustasoon voi vaikuttaa suuresti ajolinjavalinnoilla ja vauhdilla. IsoFlow sisältää erilaisia hyppyreitä, tuplaamisen mahdollistavia muotoja sekä monia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä. Tabletop hyppyrit ovat kooltaan 3m-12m.

Loivari - suljettu toistaiseksi

Harjoittelualueen tuntuessa jo liian helpolta ja tunturin huipun liian korkealta, saattaa ankkurihissin puolessa välissä olevalta poistumispaikalta lähtevä Loivari olla seuraava reittisi. Loivari on värikoodiltaan vihreä, leveä ja koko matkalta pinnoitettu fiilistelyreitti avoimessa, talvikaudelta tutussa 2. rinteessä. 

Pääreitti - muutoksia aukioloajoissa kesällä 2024 tuolihissin rakennustyömaan johdosta

Pääreitti on n. 2 km mittainen, tunturin huipulta alkava värikoodiltaan vihreä reitti, josta on hyvä aloittaa Bike Park -ura! Rataan kuuluu niin vauhdikkaita osuuksia kuin kallistettuja mutkiakin. Reitti on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla ja sisältää muutaman luonnonelementin, jotka tuovat ajamiseen pientä mukavaa lisäjännitystä! Muutoin tällä reitillä voikin nautiskella ja ihailla vaikka maisemia. Reitin lopussa on kolme pientä hyppyriä, jotka voi kiertää/ajaa läpi hyppäämättä.

Chaka Bahn

Tämä värikoodiltaan punainen reitti on mukavan vauhdikas metsäenduro, jossa pahimpien kalliokohtien ylitystä on helpotettu puurakenteilla, tehden reitistä hieman helpomman punaisen. Reitin loppuosasta löytyy rakennetumpaa muoto ja kallistettua mutkaa.

Kärppä - kallioenskaa!

Endurohenkinen Kärppä kiemurtelee yli kallioiden, siltojen ja rinteiden välissä olevan metsänpohjan. Hauska reitti, jossa linjan valinta vaikuttaa haastavuuteen paljon! Kaneimmat maisemat löytyy tältä reitiltä, jos malttaa vilkaista.

Tölväs - DH henkinen enska

Pääreitiltä haarautuva Tölväs on värikoodiltaan punainen, rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä hieman haastavampi pätkä. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 500 metrin enduro-osuuden jälkeen tai vaihtoehtoisesti voit valita Syöte Linen hypyt loppuun.

Syöte Line - hyppyreitä


Tämä punainen reitti jatkuu Pääreitistä haarautuvasta Tölväksestä. Ensimmäisten tiukkojen mutkien jälkeen reitti vie kallistettuun mutkaan ja siitä sharkfin bermiin. Tämä reitti on kokonaan pinnoitettu ja Bike Park -baanaa perinteisimmillään. Reittiin kuuluu useita lennokkaita box-mallisia hyppyreitä ja isoja, kallistettuja mutkia. Syöte Lineltä löytyy yksi droppi, joka on myös kierrettävissä.

Morkula - UUTUUS!

Sini-punainen superhauska uudistunut Flow-pätkä. Tältä uudistuneelta reitiltä löytyy runsaasti kallistettuja isoja mutkia. Yksi keskuksen helpoimmista reiteistä, omalla ajolinjalla ja vauhtia säätelemällä reitin vaikeustasoa voi mukauttaa. Sisältää myös hyppyreitä ja yhden dropiin. Monipuolinen ja superhauska! Kesällä 2024 reitin alaosaan avataan uutukainen hyppylinja.

Etelän Tietäjät - puhdasta enskaa

Takarinteillä kulkeva punainen reitti, joka on puhdasta enduroa rinteessä ja metsissä. Takaisin hisseille pääsee nopeasti pyöräteitä pitkin pyöräilemällä.

Lystin Letkeä 

Harjoittelualueelta löytyvä Lystin Letkeä on erinomainen jatko Mustin Mutkamäelle. Tällä reitillä on mahdollista kasvatella jo hieman vauhtia, reitin linjan ollessa pääasiassa alassuuntaava.

Mustin Mutkamäki

Alhaalta katsottuna reitti kulkee poikittain rinnettä pitkin, mahdollistaen koko ajan maltillisen vauhdin. Tämä reitti on erinomainen paikka aloittaa hissipyöräily. Reitin alkuun pääsee joko pyöräilemällä tai pyörää taluttaen.

PikkuFlow - UUTUUS!

Harjoittelualueelta löytyvä uusi, helppo reitti. Löydä pyöräilyysi flow PikkuFlowlla ennen siirtymistä isoon!

Bäver -UUTUUS! North Shore tyyppistä enskaa

Loppukaudesta -23 valmistunut uusi enskareitti odottaa ajajia! Bäveriltä löytyy useanlaisia lautarakennelmia ja reippaahkoa kivikkoa. Bäver haarautuu suosikkireitti Kärpän kallioiden alapuolelta omaksi reitikseen, ja laskeutuu kohti Syötelinen ja pääreitin risteystä. Enskan päätteeksi voikin ajaa vielä Syöte Linen hyppylinjan.

Uusi Isoflow-reitti avattiin kesällä 2022!

 

Iso-Syöte Bike Parkiin avattiin uusi monipuolinen ja säänkestävä reitti, "Isoflow". Reitti rakennettiin yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa.

 

Isoflow on moderni ja monipuolinen, pinnoitettu flow/freeride-reitti, jossa on mukavia mutkia ja hyvin muotoiltuja hyppyreitä joista pyöräilijä voi valita mielensä mukaan. Vaihtelevan maaston ja hyppyreiden lisäksi reitistä monipuolisen tekee se, että se sopii lähes kaikille harrastajille, aina aloittelijoista lähtien, ja mukautuu pyöräilijän taitotason mukaan. Vaikeusaste muuttuu käyttäjän taitotason karttuessa, sillä reitin mitoitus ja muotoilu mahdollistavat luovan ja monipuolisen reitin käytön. Reitti sisältää erilaisia hyppyreitä, reilun kokoisia tuplaamisen mahdollistavia muotoja, kiihdyttämiseen ja keventämiseen sopivia kohtia sekä erinomaisen tuen tarjoavia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

Lue lisää uudesta reitistä.

 

Hissejä avoinna

 

Bike Park reittejä avoinna

Viimeksi päivitetty

Bike Parkin käytössä on Iso-Syötteen eturinteiden ankkurihissi.
Hissiura on koko matkalta sorastettu ja hississä on välipoistumispaikka.

Katso Bike Parkin aukioloajat isosyote.fi/aukioloajat .
 

Bike Park -säännöt

 

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt on tehnyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.

Iso-Syöte Bike Park sopii myös junnuille ja aloittelijoille

Hissiliput Iso-Syöte Bike Park

Bike Park -hissilippuhinnasto kesä 2024

 

Hissiliput Iso-Syöte Bike Parkiin

Bike Park -hissiliput  Ennakohinta Normaalihinta Hissiliput Online-hinta
Kertanousu   7 €  
3 tuntia   25 € 24 €
1 päivä   32 € 31 €
2 päivää   52 € 50 €
3 päivää   71 € 69 €
4 päivää    92 € 89 €
5 päivää   111 € 108 €
6 päivää   131 € 127 €
Mattohissi 3 h   8€  
Mattohissi 1 pvä   10 €  
KeyCard   7 € 7 €
Kausikortti 130 €* 150 €  

*Kausikortin ennakkohinta voimassa 30.6.2024 saakka.

 

Bike Park -paketit (sis. hissilippu, täysjoustomaastopyörä, suojat ja kypärän).

Bike park -paketit Paketin hinta
3 tuntia 74 €
1 päivä 94 €
2 päivää 145 €
3 päivää 178 €
4 päivää 209 €
5 päivää 239 €

 

Voit myös maksaa hissiliput, vuokrapyörät ja -välineet kunto-, liikunta-, ja kulttuurieduilla paikan päällä vuokraamossamme. Otamme vastaan maksuja Smartumilla, e-passilla, Tyky-seteleillä, Eazybreakilla, Ticket-korteilla sekä Virikeseteleillä. Kaikki edellä mainitut edut ovat henkilökohtaisia ja niillä voi maksaa ainoastaan omat varusteet.