Tervetuloa Iso-Syöte Bike Parkiin!

 

Suomen eteläisin tunturi on hissipyöräilijän unelma. 13 eri reittiä tarjoavat ajettavaa kaiken tasoisille. Kesällä 2022 avataan uusi, yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa rakennettu, "Isoflow"-reitti!

Valtaosa Iso-Syöte Bike Parkin radoista on pituudeltaan 1-2 kilometrin mittaisia. Helpoimmat radoista soveltuvat hyvin aloittelijoille ja alkuun pääset helposti Bike Parkin harjoittelualueella. Kokeneemmille konkareille löytyy punaisia reittejä sekä yksi musta. Bike Parkissa suositellaan käytettäväksi täysijousitettua maastopyörää. Iso-Syötteen välinevuokraamosta on mahdollista vuokrata Enduro-täysjoustopyöriä, jotka soveltuvat vaihtelevaan maastoon ja hissipyöräilyyn erinomaisesti. Kaikki radat ovat selkeästi merkittyjä ja helposti löydettävissä.

 

Hissipyöräilyyn soveltuvat vuokrapyörämallimme:

🔥 Specialized Status
🔥 Specialized Stumpjumper comp
🔥 Trek Remedy 8
🔥 Trek Slash 7

Pienemmille kuskeille harjoittelualueelle:

🔥 Cannondale Cujo
🔥Trek Roscoe ”24 (alle 150 cm kuskeille)
🔥Trek Kickers (noin 80–100 cm kuskeille)

 

Bike Park aukeaa taas juhannusperjantaina 24.6.2022!

24.6.–7.8.
Bike Park on auki päivittäin klo 10–17

8.–31.8.
Bike Park on auki to-su klo 10–17

1.–30.9.
Bike Park on auki pe-su klo 10–17

1.–9.10.
Bike Park on auki la-su klo 10–17

 

Hissejä avoinna

 

Bike Park reittejä avoinna

Viimeksi päivitetty

Bike Parkin käytössä on Iso-Syötteen eturinteiden ankkurihissi.
Hissiura on koko matkalta sorastettu ja hississä on välipoistumispaikka.

Katso Bike Parkin aukioloajat isosyote.fi/aukioloajat .
 

Iso-Syöte Bike Parkin ratakartta 2021

Iso-Syöte Bike Park kartta 2021

Reittikuvaukset

Iso-Syöte Bike Park reittikuvaukset

”Ykköne” 

Nimensä mukaisesti ykkösrinteestä löytyvä, värikoodiltaan punainen reitti. Tämä reitti mutkittelee pääosin avoimessa maastossa ja on hieman polkumainen, osittain pinnoitettu ja vauhdikas reitti, kera muutamien hyppyjen. Mutkat ovat pääosin kallistettuja, mutta matkalle on jätetty myös muutama off-camber mutka pieneksi lisämausteeksi.

Musta Enska 🔥suosikki!

Reitti löytyy alhaalta katsottuna vasemmalta. Tämä metsässä mutkitteleva Enduro on värikoodiltaan musta ja tyyliltään täysin puhdas enduropätkä. Reitti kulkee pääsääntöisesti metsässä jamyötäilee rinteen muotoja, tehtyjä muokkauksia ja kallistuksia reitillä on niukasti. Reitti on musta, koska reitiltä löytyy kaksi haastavampaa kalliokohtaa, joita ei ole mahdollista kiertää. Näistä huolimatta reitin voi ajaa renkaat maasta.

”Loivari”

Harjoittelualueen tuntuessa jo liian helpolta ja tunturinhuipun liian korkealta, saattaa ankkurihissin puolessa välissä olevalta poistumispaikalta lähtevä Loivari olla seuraava reittisi. Loivari on värikoodiltaan sininen, leveä ja koko matkalta pinnoitettu fiilistelyreitti avoimessa, talvikaudelta tutussa 2. rinteessä

”Pääreitti” 🔥suosikki!

Tunturin huipulta alkava värikoodiltaan sininen reitti on noin kahden kilometrin mittainen pääreitti. Rataan kuuluu niin vauhdikkaita osuuksia kuin kallistettuja mutkiakin. Reitti on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla ja sisältää muutaman luonnonelementin, jotka tuovat ajamiseen pientä mukavaa lisäjännitystä! Muutoin tällä reitillä voikin nautiskella ja ihailla vaikka maisemia.

”Chaka Bahn”

Tämä värikoodiltaan punainen reitti on mukavan vauhdikas metsäenduro, jossa pahimpien kalliokohtien ylitystä on helpotettu puurakenteilla, tehden reitistä hieman helpomman punaisen.
 

"Kärppä" 🔥suosikki!

Endurohenkinen Kärppä kiemurtelee yli kallioiden, siltojen ja rinteiden välissä olevan metsänpohjan. Hauska reitti, jossa linjan valinta vaikuttaa haastavuuteen paljon! Tämä on yksi kesän 2021 suosikkireiteistä! 

”Tölväs Enduro”

Pääreitiltä haarautuva Tölväs Enduro on värikoodiltaan punainen, rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä hieman haastavampi pätkä, jossa kokeneemmat pyöräilijät voivat kokeilla enduroajamista. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 500 metrin enduro-osuuden jälkeen.

”Syöte Line” 🔥suosikki!

Tämä punainen reitti jatkuu Pääreitistä haarautuvasta Tölväs Endurosta. Ensimmäisten tiukkojen mutkien jälkeen reitti vie kallistettuun mutkaan ja siitä sharkfin bermiin. Tämä reitti on kokonaan pinnoitettu ja BikePark baanaa perinteisimmillään. Reittiin kuuluu useita lennokkaita box mallisia hyppyreitä ja isoja, kallistettuja mutkia.

”Kaahain”

Takarinteiden tuntumasta löytyvä, värikoodiltaan sininen reitti on alkupäästä kallistettua mutkaa, joka suorenee rinteen kunnolla avautuessa. Reitti on osittain pinnoitettu, BikePark tyylinen reitti.

”Etelän Tietäjät”

Takarinteiltä löytyvä punainen reitti, joka on puhdasta enduroa rinteessä ja metsissä. Takaisin hisseille pääsee nopeasti pyöräteitä pitkin pyöräilemällä.

"Lystin Letkeä"

Lystin Letkeä on erinomainen jatko Mustin Mutkamäelle. Tällä reitillä on mahdollista kasvatella jo hieman vauhtia, reitin linjan ollessa pääasiassa alas-suuntaava. 

”Mustin Mutkamäki”

Alhaalta katsottuna Mustin Mutkamäki kulkee poikittain rinnettä pitkin, mahdollistaen koko ajan maltillisen vauhdin. Tämä reitti on erinomainen paikka aloittaa Bike Park pyöräily. Reitin alkuun pääsee joko pyöräilemällä tai pyörää taluttaen.

Bike park -säännöt

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt on tehnyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.

Iso-Syöte Bike Park sopii myös junnuille ja aloittelijoille