Tervetuloa Iso-Syöte Bike Parkiin!

 

Iso-Syöte Bike Park kausi 2023 pyörähtää käyntiin juhannuksena! Tunturissa viiletetään 23.6-13.08 joka päivä klo 10-17, ja alamäkikausi jatkuu Iso-Syötteellä pitkälle syksyyn.

Iso-Syöte on hissipyöräilijän unelma. 13 vaihtelevan reitin joukosta löytyy ajettavaa kaikentasoisille. Kesällä 2022 Bike Parkiin avattu uusi, monipuolinen hissipyöräilyreitti Isoflow, joka saavutti jo ensimmäisenä vuonna suuren suosion pyöräilijöiden keskuudessa!

Suurin osa Iso-Syöte Bike Parkin reiteistä on pituudeltaan 1-2 kilometriä. Reittien taso vaihtelee aloittelijaystävällisistä vihreistä ja sinistä reiteistä keskivaikeisiin ja haastavampiin punaisiin reitteihin. Hyvä tapa lähteä kokeilemaan hissipyöräilyä on aloittaa harjoittelualueelta, jossa voi treenata tekniikkaa tai ottaa vaikka alkulämmittelyn. Helposti ja turvallisesti lajin pariin pääsee myös lauantaisin järjestettävien Bike Park tutuksi -ohjauksiemme kautta. Kaikki reitit ovat hyvin merkattuja ja helppo löytää. Suosittelemme Bike Parkissa käytettäväksi täysjoustomaastopyöriä. Täysjoustopyöriä, suojia kuten full-face kypäriä, polvisuojia ja rintapanssareita, sekä muita Bike Park -varusteita saa vuokralle vuokraamostamme.

Bike Park -hissiliput

Bike Parkiin sopivat vuokrapyörämme:

Specialized Status Mullet
Specialized Stumpjumper Comp 29er
Trek Remedy 8 27.5
Trek Slash 7 29

Perheen pienimmille harjoittelualueelle:

Trek Roscoe 24'' (under 150 cm)
Cannondale Cujo 20
Trek Kickers (80–100 cm)

Uusi Isoflow-reitti avattiin kesällä 2022!

 

Iso-Syöte Bike Parkiin avattiin uusi monipuolinen ja säänkestävä reitti, "Isoflow". Reitti rakennettiin yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa.

 

Isoflow on moderni ja monipuolinen, pinnoitettu flow/freeride-reitti, jossa on mukavia mutkia ja hyvin muotoiltuja hyppyreitä joista pyöräilijä voi valita mielensä mukaan. Vaihtelevan maaston ja hyppyreiden lisäksi reitistä monipuolisen tekee se, että se sopii lähes kaikille harrastajille, aina aloittelijoista lähtien, ja mukautuu pyöräilijän taitotason mukaan. Vaikeusaste muuttuu käyttäjän taitotason karttuessa, sillä reitin mitoitus ja muotoilu mahdollistavat luovan ja monipuolisen reitin käytön. Reitti sisältää erilaisia hyppyreitä, reilun kokoisia tuplaamisen mahdollistavia muotoja, kiihdyttämiseen ja keventämiseen sopivia kohtia sekä erinomaisen tuen tarjoavia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

Lue lisää uudesta reitistä.

 

Hissejä avoinna

 

Bike Park reittejä avoinna

Viimeksi päivitetty

Bike Parkin käytössä on Iso-Syötteen eturinteiden ankkurihissi.
Hissiura on koko matkalta sorastettu ja hississä on välipoistumispaikka.

Katso Bike Parkin aukioloajat isosyote.fi/aukioloajat .
 

Iso-Syöte Bike Park -reittikartta 2022

Iso-Syöte Bike Park reittikartta

Reittikuvaukset 2022

”Ykköne” ✨uudistettu!

Nimensä mukaisesti ykkösrinteestä löytyvä, värikoodiltaan sini-punainen reitti. Tämä reitti mutkittelee pääosin avoimessa maastossa ja on hieman polkumainen, osittain pinnoitettu ja vauhdikas reitti, kera muutamien hyppyjen. Mutkat ovat pääosin kallistettuja, mutta matkalle on jätetty myös muutama off-camber mutka pieneksi lisämausteeksi.

"Musta Enska" ?suosikki!

Tämä metsässä mutkitteleva Enduro on värikoodiltaan punainen ja tyyliltään täysin puhdas enduropätkä. Reitti kulkee pääsääntöisesti metsässä ja myötäilee rinteen muotoja. Tehtyjä muokkauksia ja kallistuksia reitillä on niukasti. Reitti on vaikeusasteeltaan haastava, koska reitiltä löytyy kaksi vaikeampaa kalliokohtaa, joita ei ole mahdollista kiertää. Näistä huolimatta reitin voi ajaa renkaat maassa.

”IsoFlow” ✨nyt auki!

Uusi ja monipuolinen IsoFlow on hauska ja lennokas flow-tyylitelty Bike Park -reitti, joka sopii kaikentasoisille harrastajille. Pinnoitettu reitti mukautuu pyöräilijän taitojen mukaan ja sen vaikeustasoon voi vaikuttaa suuresti ajolinjavalinnoilla. IsoFlow sisältää erilaisia hyppyreitä, tuplaamisen mahdollistavia muotoja sekä monia mutkia, joissa pääsee koettelemaan G-voimien sietokykyä.

”Loivari” ⛔️ huollossa

Harjoittelualueen tuntuessa jo liian helpolta ja tunturin huipun liian korkealta, saattaa ankkurihissin puolessa välissä olevalta poistumispaikalta lähtevä Loivari olla seuraava reittisi. Loivari on värikoodiltaan vihreä, leveä ja koko matkalta pinnoitettu fiilistelyreitti avoimessa, talvikaudelta tutussa 2. rinteessä

”Pääreitti” ?aloita tästä!

Pääreitti on n. 2 km mittainen, tunturin huipulta alkava värikoodiltaan vihreä reitti, josta on hyvä aloittaa Bike Park -ura! Rataan kuuluu niin vauhdikkaita osuuksia kuin kallistettuja mutkiakin. Reitti on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla ja sisältää muutaman luonnonelementin, jotka tuovat ajamiseen pientä mukavaa lisäjännitystä! Muutoin tällä reitillä voikin nautiskella ja ihailla vaikka maisemia.

”Chaka Bahn”

Tämä värikoodiltaan punainen reitti on mukavan vauhdikas metsäenduro, jossa pahimpien kalliokohtien ylitystä on helpotettu puurakenteilla, tehden reitistä hieman helpomman punaisen.

"Kärppä" ?suosikki!

Endurohenkinen Kärppä kiemurtelee yli kallioiden, siltojen ja rinteiden välissä olevan metsänpohjan. Hauska reitti, jossa linjan valinta vaikuttaa haastavuuteen paljon!

”Tölväs”

Pääreitiltä haarautuva Tölväs on värikoodiltaan punainen, rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä hieman haastavampi pätkä, jossa kokeneemmat pyöräilijät voivat kokeilla enduroajamista. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 500 metrin enduro-osuuden jälkeen.

”Syöte Line” ?suosikki!

Tämä punainen reitti jatkuu Pääreitistä haarautuvasta Tölväksestä. Ensimmäisten tiukkojen mutkien jälkeen reitti vie kallistettuun mutkaan ja siitä sharkfin bermiin. Tämä reitti on kokonaan pinnoitettu ja Bike Park -baanaa perinteisimmillään. Reittiin kuuluu useita lennokkaita box-mallisia hyppyreitä ja isoja, kallistettuja mutkia.

”Kaahain”

Takarinteiden tuntumasta löytyvä, värikoodiltaan sininen reitti on alkupäästä kallistettua mutkaa, joka suorenee rinteen kunnolla avautuessa. Reitti on osittain pinnoitettu, freeride-tyylinen reitti.

”Etelän Tietäjät”

Takarinteillä kulkeva punainen reitti, joka on puhdasta enduroa rinteessä ja metsissä. Takaisin hisseille pääsee nopeasti pyöräteitä pitkin pyöräilemällä.

"Lystin Letkeä"

Harjoittelualueelta löytyvä Lystin Letkeä on erinomainen jatko Mustin Mutkamäelle. Tällä reitillä on mahdollista kasvatella jo hieman vauhtia, reitin linjan ollessa pääasiassa alassuuntaava. 

”Mustin Mutkamäki”

Alhaalta katsottuna reitti kulkee poikittain rinnettä pitkin, mahdollistaen koko ajan maltillisen vauhdin. Tämä reitti on erinomainen paikka aloittaa hissipyöräily. Reitin alkuun pääsee joko pyöräilemällä tai pyörää taluttaen.

Bike Park -säännöt

 

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt on tehnyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry.

Iso-Syöte Bike Park sopii myös junnuille ja aloittelijoille

Hissiliput Iso-Syöte Bike Park