❄️ Tervetuloa Suomen eteläisimmälle tunturille! ❄️

 

Hissiliput Vuokraamo Aukioloajat
 

Iso-Syötteen 17 eri rinteestä jokainen löytää mieleisensä! Alueella on yhteensä 8 hissiä. Etu- ja takarinteillä asiakkaita palvelevat ankkurihissit ja Lumimaasta löytyy aloitteleville laskijoille sopiva, katettu 100 m mattohissi ja pikku mattohissi, sompahissi sekä ankkurihissi.  
Näet ajankohtaisen tiedon avoinna olevista rinteistä alapuolelta.

❄️ Tervetuloa Suomen eteläisimmälle tunturille! ❄️

 

Hissiliput

Vuokraamo

Aukioloajat

 

Iso-Syötteen 17 eri rinteestä jokainen löytää mieleisensä! Alueella on yhteensä 8 hissiä. Etu- ja takarinteillä asiakkaita palvelevat ankkurihissit ja Lumimaasta löytyy aloitteleville laskijoille sopiva, katettu 100m mattohissi ja pikku mattohissi, sompahissi sekä ankkurihissi. 
Näet ajankohtaisen tiedon avoinna olevista rinteistä alapuolelta. 

*Valaistu rinne

Hissejä alueella on 8 kpl, joista 5 on ankkurihissejä, 1 nappi/sompahissi, 1 katettu taikamatto ja 1 pikkumattohissi. Lisäksi lumimaasta löytyy hauska, lapsille tarkoitettu karusellihissi.

Huom! Rinteitä ja hissejä on käytössä aukioloaikoina hissiyhtiön harkitsema määrä lumi- ja sääolosuhteista sekä sesongista riippuen. Hissejä voidaan sulkea tai avata myös kesken päivän. Alkukaudesta saatamme joutua sulkemaan rinteitä tai hissejä väliaikaisesti turvallisuussyistä lumetustöistä johtuen.

Säätilan, esim. kovan tuulen vuoksi, hissit saattavat olla ajoittain suljettuna. Hissilippujen yleisten toimitusehtojen mukaisesti Hiihtokeskus Iso-Syöte ei ole velvollinen korvaamaan tällöin käyttämättä jääneitä lippuja. SHKY toimitusehdot.

Kartassa:

A = Lipunmyynti

B = Hiihtokoulu

C = Vuokraamo

Rinnekuvaukset

Siniset nautiskelurinteet 

Sinisiä rinteitä alueelta löytyy yhteensä viisi + lasten seikkailumetsän laskureitti. Eturinteet, eli rinteet 1. ja 2. ovat yli kilometrin mittaisia, leveitä ja juuri sopivasti viettäviä nautiskelurinteitä, jotka sopivat erinomaisesti niin hiljattain lajin aloittaneille kuin kokeneemmillekin harrastajille. Näihin rinteisiin pääset suoraa ankkurihissillä.  

Lumimaasta löytyvät rinteet numero 9. ja 18. ovat eturinteitä hieman lyhyempiä ja kumpikin erinomaisia valintoja myös aloittelijoille. Harjoittelualue on oivallinen paikka aloittaa harrastus ihan ensimmäistä kertaa. Rinteen 9. juurelta löytyy katettu mattohissi ja rinteen yläpäähän, sekä yhdelle välipoistumispaikalle laskijan kuljettaa sompahissi. Rinteeseen 18. sekä lasten seikkailumetsän reitille 17. pääset Lumimaan laidalta löytyvällä ankkurihissillä. 

Punaiset ja mustat sporttirinteet 

Iso-Syötteen niin kutsutut takarinteet ovat haastavuudeltaan punaisia ja mustia. Rinteet ovat leveitä ja pituudeltaan noin kilometrin mittaisia. Haastavuusluokaltaan musta, rinne numero 3. pidetään luonnontilassa vapaalaskijoita ja muita mielellään puuterilumella ratsastajia ajatellen. Muut punaiset ja mustat, kuten kaikki muutkin alueen rinteet, huolletaan päivittäin. Mustiin ja punaisiin rinteisiin pääset sekä rinteen etu-, että takapuolelta löytyvillä ankkurihisseillä. 

SnowPark, JibPark sekä MiniStreet  

Iso-Syöte SnowPark (rinne numero 11.) on yksi Suomen pisimmistä ja monipuolisimmista freestylealueista. Kilometrin mittainen SnowPark tarjoaa kolme eritasoista linjaa, joissa laskija pääsee haastamaan itsensä ja villeimmätkin unelmansa aina huipulta rinteen juurille asti.  

SnowParkin vieressä sijaitseva JibPark puolestaan on suunniteltu puhaltamaan laskijan mielikuvitus eloon, antaen enemmän tilaa ja vapautta erilaisille parkkilaskutekniikoille ja tempuille.   

Lumimaassa sijaitseva MiniStreet (rinne numero 10.), tarjoaa freestylestä ja parkkilaskusta kiinnostuneille puitteet viedä lasketteluharrastus uudelle tasolle ympäristössä, jossa on huomioitu myös vielä aloittelevat parkkilaskijat. MiniStreetiin pääset joko suoraa sompalla tai laskemalla ankkurihissirinteestä numero 18.  

FreeridePark 

Tunturin takarinteillä sijaitseva FreeridePark (rinne numero 15.), sekä sen viereinen metsä ei jätä ketään kylmäksi! FreerideParkin luonnonmuotojen tueksi on rakennettu luonnonmateriaaleista erilaisia hyppyreitä ja droppeja, joita laskiessa saa rinteiden kovimmatkin hurjapäät kokea myrskyävän adrenaliinin huuman. Valmiita laskulinjoja tästä parkkirinteestä ei kuitenkaan löydy, sillä oman mielikuvituksen ja laskureitin suunnittelu ovat yksi tärkeimmistä vapaalaskun osista. FreerideParkiin pääset takahisseillä.  

Lumimaa 

Lumimaa on koko perheelle suunniteltu alue, jossa lajin aloittaminen ja uusien tekniikoiden hiominen on helppoa ja hauskaa! Lumimaasta löytyy kolme leveää rinnettä (9, 10 ja 18), uusi harjoittelurinne (14) sekä superhauska Mustin ja Lystin seikkailureitti (numero 17.), jotka tarjoavat hauskoja ja lumisia hetkiä koko perheelle. Rinteiden lisäksi lumimaasta löytyy muun muassa pulkkamäki, kaksi nuotiopaikkaa sekä poroaitaus, jossa asustavat ketkäs muutkaan kuin itse maskottiporot Mutsi ja Lysti!