Ladut ja hiihto Syötteellä

Syötteeltä löytyy yhteensä jopa 120km hiihtoreittejä niin perinteisen kuin luistelutyylin harrastajille. Vaikka alueen maasto on pääosin erämaatyyppistä ja mäkistä, löytyy kattavasta latuvalikoimasta hiihdettävää kaiken tasoisille suksijoille.

VUH! Kaikilla laduilla, Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen huipuilla kulkevia huippulatuja lukuun ottamatta, saa hiihtää myös kytketyn koiran kanssa. 

Latujen kunnossaidosta huolehtii Syötteen Latupooli Ry. Seuraa ajantasaista tiedotusta poolin Facebook-sivuilta.
 

Latukartta 

Vuokravälineet Iso-Syötteen vuokraamosta

Iso-Syötteen eturinteiden juurella sijaitsevasta välinevuokraamosta löytyy reilu valikoima murtomaasuksia sekä osaava henkilökunta, joka auttaa sinua mielellään juuri sinulle sopivien suksien löytämisessä. Valikoimaan kuuluu sekä perinteisen- että luistelutyylin suksia, monoja ja sauvoja. Perinteisiä suksia löytyy myös useassa eri lasten koossa.

Hinnasto talvi 2023-2024:

(suluissa online-hinnat)

  Aikuisten murtsikkapaketti Lasten murtsikkapaketti
3 tuntia 21 € (20 €) 13 € (12 €)
1 päivä 25 € (24 €) 15 € (14 €)
2 päivää 36 € (35 €) 26 € (25 €)
3 päivää 47 € (46 €) 37 € (36 €)
4 päivää 58 € (57 €) 48 € (47 €)
5 päivää 69 € (68 €) 59 € (58 €)
6 päivää 80 € (79 €) 70 € (69 €)
7 päivää 91 € (90 €) 81 € (80 €)
Lisäpäivä + 10 € + 10 €

 

 

 

Latukahvilat
 

Pytky Cafe

Pytky Cafen tunnelmallinen hirsirakennus on kuin matka menneisyyteen. Kahvilan herkulliset, vastapaistetut munkit ovat suussa sulava elämys, jota ei kannata jättää välistä. Kahvilan yhteydessä toimii myös herkullista paikallisruokaa tarjoava tilausravintola. Kahvilassa on myös pieni myymälä, josta voi ostaa käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita. Pääset kahvilalle johtavalle ladulle vuokraamon ja KIDE Hotellin läheisyydestä. Matkaa on noin 5 km. Tarkista aukioloajat Pytky Cafen Facebook sivuilta.

Ahmatuvan latukahvila

Tämä erämaakahvilan aukioloajat päivitetään kauden alussa. Ahmatupa sijaitsee noin 8 km päässä Syötteen luontokeskukselta, keskellä Syötteen kansallispuistoa. Ahmatuvalle pääset joko hiihtäen tai talvireittiä pitkin e-fatbikella. Kahvilan ollessa suljettuna Ahmatupa toimii autiotupana. Varaathan Ahmatuvalle mukaasi käteistä. 

 

Latupassit

Latupassi on maksu, jolla tuet alueen latujen huoltoa ja kunnossapitoa. Syötteen alueen latujen kunnossapidosta vastaa latupooli. Syötteen latupoolin rahoituksesta vastaavat ensisijaisesti alueen yrittäjät, Metsähallitus sekä Pudasjärven kaupunki. Suosittelemme lämpimästi tukemaan latupoolin toimintaa, jotta saamme myös jatkossa nauttia alueen monipuolisesta reitti- ja latutarjonnasta!

Latupasseja voit ostaa Hiihtokeskus Iso-Syötteen lipunmyynnistä, Syötteen luontokeskukselta, Tunturi Marketista, Syötekylän kaupalta, Syötteen keskusvaraamolta, sekä Pytky Cafesta. Kausipasseja voi ostaa myös suoraan Syötteen Latupoolilta. 

Maksa kauden latu- ja reittimaksu Syötteen latupoolin tilille:

FI76 5360 0420 0752 21 tai ePassilla verkossa tai Mobile Play numeroon 69091

Latupassien hinnat:

 

Päivä 10€,

Viikonloppu 15€

Viikko 30€

Kausi 60€

 

Hiihtokeskus Iso-Syötteen lipunmyynnistä voit ostaa oman latupassisi myös liikuntaeduilla. Latupasseista kertyneet tuotot käytetään suoraan latujen ylläpitoon.

 

KIDE Hotelli on ski-in hotelli

KIDE Hotel by Iso-Syöte on äänestetty Suomen parhaaksi lasketteluhotelliksi 2021 & 2022! Hiihtokeskuksen rinteet ja hissit ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja alueen parhaat ladut lähtevät suoraa KIDE Hotellin parkkipaikalta. Syötteen luontokeskus, josta pääsee myös kaikille laduille, sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. 

KIDE Hotellissa sinulla on käytettävänäsi lukollinen ulkovarasto, jossa hiihto- ja muut talviurheiluvälineesi säilyvät koko majoituksesi ajan. Lisäksi jokaisesta KIDE Huoneesta löytyy kuivauskaappi.
 

Tutustu KIDE Hotelliin

koira mukana ladulla syötteellä

VUH! Iso-Syötteen laduille ovat tervetulleita myös koirat!

Kaikilla laduilla, Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen huipuilla kulkevia huippulatuja lukuun ottamatta, saa hiihtää myös kytketyn koiran kanssa. Eli karvakamut mukaan lomalle ja eikun hiihtämään!