Kehitämme toimintaamme ELY-keskuksen avustushankinnan avulla. Hankkeen tavoitteena on mahdollistaa laskettelukauden aloittaminen nykyistä aikaisemmin. Hanke mahdollistaa järjestelmän päivittämisen niin, että uudella järjestelmällä voidaan hyödyntää nykyistä lyhyemmät pakkasjaksot.
 

EU vipuvoimaa eulta

Hankkeen tarkoituksena on rakentaa puoliautomaattinen lumetusjärjestelmä rinteisiin 2, 9 ja SnowParkiin. Samalla rakennetaan LED-teknologiaan perustuva rinnevalaistus. Lumetusjärjestelmän tavoitteena on aikaistaa laskettelukauden aloitusta, sillä uudella järjestelmällä voidaan hyödyntää syksyn lyhyetkin pakkasjaksot. Tykkien määrä kolminkertaistuu ja automaation ansiosta kaikki tykit voidaan käynnistää ja sulkea samanaikaisesti, kun taas ennen uudistusta jokaisen tykin luona oli käytävä erikseen sekä käynnistäessä että lopettaessa lumetusta. 

Uudella lumetusjärjestelmällä saman lumimäärän tekeminen saavutetaan jopa 20% pienemmällä sähköteholla. Myös uusi, energiatehokas LED-valaistusjärjestelmä toimii pienemmällä sähkötehon kulutuksella. Valaistus on tärkeä osa rinteiden turvallisuutta. Uudistusten odotetaan lisäävän kansainvälisten asiakkaiden määrää, joille esimerkiksi huolella toteutettu valaistus on tärkeä tekijä laskettelukeskuksen viihtyvyyteen liittyen.

Hankkeen toteuttamisaikataulu on 2.8.2021-31.12.2021. Hanke on saanut avustusta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta.