TUNTURILUONNON TAIKAA

Vastuullisia matkailuelämyksiä Iso-Syötteellä

Arvojemme lähtökohta on kestävän matkailuelämyksen tarjoaminen. Olemme omistautuneet säilyttämään hotellimme kauniin ympäristön ja kansallispuiston luonnonvaraisten alueiden suojelu on meille sydämenasia. Samalla tuemme paikallisia toimijoita ja kannustamme kestäviin tapoihin ja tekoihin. Haluamme, että voit kokea Syötteen taian pohjoisen luonnon keskellä, jokaisena vuodenaikana.

Kide Huone kesällä

VUODEN LASKETTELUHOTELLI

Suomen paras lasketteluhotelli 2021 ja 2022
 

KIDE palkittiin Suomen parhaana lasketteluhotellina 2021 maailmanlaajuisissa World Ski Awardseissa. World Ski Awards palkitsee vuosittain järjestettävässä äänestyksessä hiihtokeskuksia, hotelleja ja lomakeskuksia eri kategorioissa, joista KIDE Hotelli voitti oman kategoriansa ”Finland’s Best Ski Hotel”. Palkinnosta meille erityisen hienon tekee se, että valinnan taustalla ovat asiakkaamme. 

 

Kaikissa Kide hotellihuoneissa on oma parveke.

TUNTURIN TAIKAA

SUOMEN ETELÄISIN TUNTURI

Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi. Se sijaitsee Pudasjärven kaupungissa, vain reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja 750 kilometriä Helsingistä. Laskettelukeskusta ympäröi upea Syötteen kansallispuisto, joka tarjoaa satojen kilometrien vaellus-, pyöräily- ja latuverkoston.

Syöte on monipuolinen ympärivuotinen matkailukeskus, johon on helppo rakastua. Tunturialueella luonto on aina läsnä ja lähellä. Iltaisin voit kuunnella erämaan hiljaisuutta ja päivisin ihastella puhdasta ympäristöä erilaisten harrastusten parissa.

YHTEYSTIEDOT

Kide hotelli sopii perheille

KIDE PERHEHUONE

Tilava ja kompakti

Yhdistä kaksi huonetta toisiinsa väliaovella ja matkaan mahtuu isompikin perhe. Perheen toinen huone aina -20&

Varaa

hertta koira

LEMMIKKIHUONEET

KARVAKAMUT MUKAAN LOMALLE

Koko perhe mukaan lomalle. KIDE Hotelli on myös karvaisten kamujen suosikkihotelli. Myös polut, ladut ja kansallispuisto toivottavat lemmikit tervetulleeksi.

Varaa

KOHTI KESTÄVÄMPÄÄ MATKAILUA

75 %

VÄHEMMÄN ROSKAA

KIDE Huoneissa käytetään vain uudelleen täytettäviä saippua- ja shampoopakkauksia.

Pientä huonekosmetiikkaa ei käytetä, sillä pakkaukset päätyvät usein roskiin käyttämättöminä tai vajaina.

KIDE Hotellissa voit helposti kierrättää lomasi aikana kertyvän roskan käyttämällä huoneen kierrätysastiaa.

* Arvio verrattuna kertakäyttöpakattuihin huonetuotteisiin.

 

42 %

VÄHEMMÄN POLTTOainetta

Iso-Syöte on lähellä, vain 140 km Oulusta ja 750 km Helsingistä. Valitsemalla kotimaan kohteen, johon pääsee joustavasti ja vähäpäästöisesti voit säästää huimasti energiaa. Junamatkailu on vihrein matkustamisen vihrein vaihtoehto, seuraavaksi tulevat linjaliikenteen bussit ja sähköautot. Iso-Syötteellä käytössäsi ovat sähköautojen latauspaikat.

* Vertaus on tehty polttomoottoriauton ja lentokoneen välillä. Hiilidioksidipäästöt laski Maaseudun Tulevaisuuden pyynnöstä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran käyttämä konsulttiyritys D-mat.

Hotellissa et tarvitse autoa, hotellista pääset suoraan rinteeseen ja poluille! Iso-SDyötteen vuokraamosta saat välineet poluille ja rinteeseen..

32 %

Vähemmän vettä

Uusilla vettä säästävillä astianpesukoneilla, vessanpöntöillä, suihkuilla ja hanoilla.

Kaikissa KIDE-huoneissa on A+ luokan astianpesukone, vettä ja energiaa säästävä suihku ja hanat, sekä vettä säästävä vessanpönttö.

Suihku on kodin suurin vesijuoppo ja energiasyöppö. Nykynormien mukaisen suihkun virtaus on 12 litraa minuutissa (KIDE-huoneen suihkun virtaus 7,8 litraa minuutissa). Kymmenen minuutin suihku vie siis 120 litraa vettä, jos suihku on koko ajan auki. Tuosta määrästä noin 60 % on lämmintä vettä.
Suihkussa kannattaa siis välttää turhaa veden juoksutusta - helposti se onnistuu sulkemalla hana saippuoinnin ajaksi.

* Arvio tehty verto.fi:n tietojen perusteella.

 

24 %

Vähemmän sähköä

maalämmöllä verrattuna sähkölämmitykseen.

Maalämpö on maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennuksien lämmittämiseen. Maalämpöjärjestelmän ydin on maalämpöpumppu, joka siirtää peruskallioon, pintamaahan tai vesistöön sitoutunutta lämpöenergiaa talon patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään sekä käyttöveteen.

Maalämpö on peräisin auringosta, ja siksi se onkin luokiteltu uusiutuvaksi energiaksi. Maalämpöpumppu on erittäin suositeltava lämmitysmuoto sen ympäristöystävällisyyden vuoksi.

* Laskettu Motiva kuluttajaneuvonnan laskurilla

Euroopan aluekehitysrahasto

 

Huoneistohotelli KIDE Oy on saanut hotellihankkeen toteuttamiseen tukea Euroopan aluekehitysrajastolta ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Lataa hankkeen PDF tiedote täältä.