Iso-Syöte on maastopyöräilyn mekka. Meiltä löydät reittien parhaimmistoa, itsellesi sopivalla taitotasolla. 

Iso-Syötteen alueella kiertäviä maastopyöräreittejä kutsutaan usein Suomen parhaiksi. Yli 140 kilometrin maastopyöräverkosto on hyvin ylläpidetty ja kulkee upeissa pohjoisissa maisemissa. Reittivalikoimasta löytyy sopivia lenkkejä niin aloittelijoille, kuin maastopyöräilyguruillekin.

Kysy ajantasaiset vinkit reiteille vuokraamostamme, autamme mielellämme löytämään juuri sinulle sopivat polut.

Syötteen alueen maastopyöräilyreitit kartalla löydät täältä.

Vuokraa maastopyörä

Iso-Syötteen vuokraamosta löydät tavalliset ja sähköavusteiset läskipyörät eli fatbiket, sekä täysjoustomaastopyörät. Molemmat vuokrapyörämallit toimivat hyvin alueen maastoissa. Pyörät ovat vuokrattavissa joko kolmeksi tunniksi, tai päiväksi. Päivävuokrat ovat voimassa vuokrausajankohdasta alkaen aina vuokraamon sulkeutumiseen asti.

Fatbiket, eli läskipyörät ovat paksuilla renkailla varustettuja maastopyöriä, joilla on kevyt ja helppo liikkua myös 
vaikeakulkuisessa maastossa. Läskipyöriä löytyy kolmessa eri aikuisten koossa (S, M ja L) sekä lasten koossa.  

E-fatbiket, eli sähköavusteiset läskipyörät ovat aivan kuin tavallisia läskipyöriä, mutta sen sijaan, että joutuisit 
polkemaan ja ponnistelemaan täysillä voimillasi, voit käyttää hyödyksesi sähköavustuksen. E-fatbikeilla matka taittuu leppoisammin kuin tavallisella läskipyörällä ja kovan polkemisen sijaan voit keskittyä
vaikka maisemien ihailuun. Sähköavusteisia läskipyöriä on saatavissa kolmessa aikuisten koossa.

Täysjoustomaastopyörät ovat maastopyöriä, joista löytyy jousitus sekä edestä että takaa. Pyörät soveltuvat käytettäväksi sekä Iso-Syöte Bike Parkissa että kaikilla Syötteen maastopyöräreiteillä. Suosittelemme
lämpimästi kokeilemaan täysjoustopyöriä myös Syötteen poluilla!

Maastopyöräilijän muistilista

 

TUTUSTU REITTEIHIN

Syötteeltä löydät takuulla juuri sinun taidoillesi sopivia reittejä. Tutustu reittiohjeisiin ennakkoon, tai kysy neuvoa vuokraamostamme!

 

VARAA PYÖRÄ ENNAKKOON

Tarkista pyörien saatavuus ja tee varaus helposti ennakkoon verkossa! Pyörät ovat kysyttyjä läpi kesän, hauskan loman varmistamiseksi pyörä kannattaa varata hyvissä ajoin. 

 

MUISTA HERKUTELLA!

Alueelta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, mutta pyöräretkelle kannattaa aina ottaa pientä evästä ja kunnolla juotavaa mukaan. Reittien varrella on myös upeita tulistelupaikkoja!

 

JÄÄ YÖKSI!

Iso-Syötteeltä löydät loistavan majoitusvalikoiman. KIDE Hotelli palvelee aktiivista lomailijaa, se sijaitsee reittien varrella ja vain muutaman kymmenen metrin päässä pyörävuokraamostamme. 

Maastopyöräily Iso-Syötteellä

Syötteen kierros, 19km, rengasreitti

Tämä reitti on yksi Suomen kehutuimmista, kiitos upeiden maisemien. Kierros kulkee Iso-Syöteen tunturin ympäri, yli soiden ja nousten upean Pystkynharjun päälle, sieltä lasketellen alas lumoavan Syötteen kansallispuiston kätköihin. Syötteen kierros soveltuu niin kokeneemmalle, kuin vähemmänkin reittejä polkeneelle, sillä se on haastavuudeltaan yksi alueen helppokulkuisimmista reiteistä. Reitin varrelta löytyy esimerkiksi Kellarilammen tunnelmalliset laavut. Reitin voi aloittaa esimerkiksi Syötteen luontokeskukselta.

Kulkuaika 2-4 h

Ruskaretki pyöräillen Syötteelle

Ahmankierros, 17km

Tämä reitti tarjoaa sekä hauskuutta että haastetta kokeneemmallekin maastopyöräilijälle. Reitti on vaativa ja tarjoaa lyhyen matkansa aikana niin tiukkoja nousuja kuin laskujakin, pitkospuita, kivikkoja sekä juurakkoja. Maisemat tämän reitin varrella ovat upeat, kotimaan luontoa parhaimmillaan. Reitin varrelta löytyy myös useita taukopaikkoja, joille on hyvä pysähtyä taukoilemaan ja lepuuttelemaan ruumiinjäseniä. Reitille pääsee Iso-Syötteen vuokraamolta tai luontokeskukselta. Tätä reittiä ei suositella aloittelijoille.

Kulkuaika: 4-8h

Iso-Syötteen maastopyöräreitit ovat monipuolisia

Toraslammen taival, 33km

Tämä reitti on vaativa jo pituutensakin puolesta ja paikoittain myös haastava, eikä missään nimessä ensikertalaisten valinta. Matkan varrella saa satulan selästä ihastella Syötteen upeiden maisemien monipuolisen kirjon. Reitin varrella on useita eri taukopaikkoja, joiden lisäksi kannattaa pysähtyä myös Kärryvaarassa ja kurkistaa kuusien helmoihin. Reitillä olevan Pärjänjoen ylitys onnistuu kahlaamalla. Huom! Tulva-aikaan ylityskohta voi olla vaarallinen. Reitille pääsee KIDE Hotellilta.

Kulkuaika: 4-8h

Syötteen ruska, pyöräreitit ovat hyvässä kunnossa syksyllä.

Pitämävaaran lenkki, 35km, rengasreitti

Tämä reitti on vaativa, mutta sen arvoinen. Reitin varrella on sekä pitkiä että jyrkkiä nousuja ja laskuja, pitkospuita, kivikkoja, neulaspolkuja ja juurakkoa. Matkan varrella riittää soita, kuusikkoa, harjumaisemaa, tunturinäköaloja sekä vesistöjä. Reitin varrelta löytyy lukuisia eri taukopaikkoja, joille kannattaa pysähtyä nauttimaan eväistä ja lunnosta. Esimerkiksi Huuhkasen laavu sijaitsee upealla paikalla lammen rannassa. Reitille pääsee Iso-Syötteen välinevuokraamolta ja KIDE Hotellilta.

Kulkuaika: 1 päivä