Ladut ja hiihtäminen Syötteellä

Syötteeltä löytyy yhteensä jopa 120km hiihtoreittejä niin perinteisen kuin luistelutyylin harrastajille. Vaikka alueen maasto on pääosin erämaatyyppistä ja mäkistä, löytyy kattavasta latuvalikoimasta hiihdettävää kaiken tasoisille suksijoille. Kaikilla laduilla, Iso-Syötteen ja Pikku-Syötteen huipuilla kulkevia huippulatuja lukuun ottamatta, saa hiihtää myös kytketyn koiran kanssa. 
 

Latukartta Latupäiväkirja

Vuokravälineet Iso-Syötteen vuokraamosta

Iso-Syötteen eturinteiden juurella sijaitsevasta välinevuokraamosta löytyy reilu valikoima murtomaasuksia sekä osaava henkilökunta, joka auttaa sinua mielellään juuri sinulle sopivien suksien löytämisessä. Valikoimaan kuuluu sekä perinteisen- että luistelutyylin suksia, monoja ja sauvoja. Perinteisiä suksia löytyy myös useassa eri lasten koossa.

Hinnasto:

  Aikuisten suksipaketti Lasten suksipaketti
3h 20 € 12 €
Päivä 24 € 14 €
2 Päivää 35 € 25 €
3 Päivää 46 € 36 €
4 Päivää 57 € 47 €
5 Päivää 68 € 58 €
6 Päivää 79 € 69 €
7 Päivää 90 € 80 €
8 Päivää 11 € 11 €

 

 

 

Latukahvilat
 

Pytky Cafe

Pytky Cafen tunnelmallinen hirsirakennus on kuin matka menneisyyteen. Kahvilan herkulliset, vasta paistetut munkit ovat suussa sulava elämys, jota ei kannata jättää välistä. Kahvilan yhteydessä toimii myös herkullista paikallisruokaa tarjoava tilausravintola. Kahvilassa on myös pieni myymälä, josta voi ostaa käsitöitä ja muita paikallisia tuotteita. Pääset kahvilalle johtavalle ladulle vuokraamon ja KIDE Hotellin läheisyydestä lähtevältä ladulta. Matkaa on noin 5km. Tarkista aukioloajat täältä.

Ahmatuvan latukahvila

Tämä erämaakahvila on avoinna hiihtolomaviikoilla päivittäin klo 8-15 ja sijaitsee noin 8km päässä Syötteen luontokeskukselta, keskellä Syötteen kansallispuistoa. Ahmatuvalle pääset joko hiihtäen tai talvireittiä pitkin. Kahvilan ollessa suljettuna. Ahmatupa toimii autiotupana. Varaathan ahmatuvalle mukaasi käteistä.

 

Latupassit

Latupassi on vapaaehtoinen maksu, jolla tuet alueen latujen huoltoa ja kunnossapitoa. Syötteen alueen latujen kunnossapidosta vastaa latupooli. Syötteen latupoolin rahoituksesta vastaavat ensisijaisesti alueen yrittäjät, Metsähallitus sekä Pudasjärven kaupunki. 

Latupasseja voit ostaa Hiihtokeskus Iso-Syötteen lipunmyynnistä, KIDE Hotellilta, Syötteen luontokeskukselta, Tunturi Marketista, Syötekylän kaupalta, Syötteen keskusvaraamolta, Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syötteeltä sekä Pytky Cafesta. Kausipasseja voi ostaa myös suoraan Syötteen Latupoolilta.

Latupassien hinnat:

  • päivä 5 €
  • viikko 15 €
  • kausi 30 €

Hiihtokeskus Iso-Syötteen lipunmyynnistä voit ostaa oman latupassisi myös liikuntaeduilla. Latupasseista kertyneet tuotot käytetään suoraan latujen ylläpitoon.

 

KIDE Hotelli on ski-in hotelli

KIDE Hotel by Iso-Syöte on ski-in hotelli. Hiihtokeskuksen rinteet ja hissit ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä ja alueen parhaat ladut lähtevät suoraa KIDE Hotellin parkkipaikalta. Syötteen luontokeskus, josta pääsee myös kaikille laduille, sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä. 

KIDE Hotellissa sinulla on käytettävänäsi lukollinen ulkovarasto, jossa hiihto- ja muut talviurheiluvälineesi säilyvät koko majoituksesi ajan ja jokaisesta huoneesta löytyy kuvaiskaappi. 
 

Tutustu KIDE Hotelliin