Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Iso-Syöte Airforce on nuorten oma laskutalli
|2023-02-25

Iso-Syötteen tuki nuorten harrastamiseen jatkuu vahvana

Keskiviikkoiltaisin Iso-Syötteen rinteillä käy vilske. Osa lapsista on kokeneita laskettelijoita, toiset ovat juuri päässeet ensi kertaa harjoittelemaan lumilautailua tai laskettelua. Hiihtokeskus Iso-Syötteen operatiivinen johtaja ja yrittäjä Mikko Terentjeff on tyytyväinen näkemäänsä.

Viime kaudella aloitettu ja heti suuren suosion saavuttanut keskiviikon iltamäki on osa Pudasjärven peruskoululaisille järjestettävää Liikkuva koulu-toimintaa, Terentjeff kertoo.  Yhdessä Pudasjärven hirsikampuksen oppilaiden kanssa suunniteltu viikoittainen mäkipäivä vastaa sekä yrityksemme visioon liikuttaa lapsia ja nuoria, että antaa mahdollisimman monelle lapselle mahdollisuus kokeilla sydämiämme lähellä olevia lajeja.

Iltamäki on osa Harrastamisen Suomen mallin mukaista paikallista ohjelmaa, jota on toteutettu Pudasjärvellä koulujen kevätlukukaudesta 2021 lähtien. Tammikuussa kaupunki palkittiin esimerkillisestä toiminnasta Liikkuva koulu -ohjelman, Suomen Olympiakomitean ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n toimesta. Palkinnon perustelujen mukaan Pudasjärvellä on onnistuttu muun muassa vastaamaan lasten ja nuorten toiveisiin erityisen hyvin ja saamaan yläkoululaiset mukaan laaja-alaisesti niin, että melkein koko ikäluokka on innostunut toimintaan mukaan.

Kaupungin saama palkinto lämmittää meitäkin suuresti. Nuoret ovat nimenneet keskiviikon mäkiporukan Kampuslaskijoiksi ja tekemisestä huokuu yhteenkuuluvuus. Fyysisen aktiivisuuden lisäksi lapset ja nuoret vahvistavat ystävyyssuhteitaan ja tutustuvat uusiin kavereihin uuden ympäristön luomien kohtaamisten kautta, Terentjeff kertoo.

Iso-Syötteen operatiivinen johtaja Mikko Terentjeff
Hiihtokeskus Iso-Syötteen operatiivinen johtaja Mikko Terentjeff iloitsee Liikkuva Koulu-projektin tuloksista. Lasten liikuttaminen kuuluu vahvasti yrityksen arvomaailmaan ja on myös henkilökohtaisella tasolla lähellä Terentjeffin sydäntä.

Lasten ja nuorten harrastamisen tukemisella on Iso-Syötteellä pitkät perinteet. Hiihtokeskuksen vuonna 2012 perustama Airforce-laskukerho on edelleen voimissaan ja siihen kuuluu tällä kaudella satakunta jäsentä. Kerhossa järjestetään säännöllisesti yhteisiä laskuhetkiä ja muita aktiviteettejä, joiden ääressä lasten ja nuorten toivotaan solmivan uusia ystävyyssuhteita ja syventävän kiinnostusta harrastukseen. Airforcen lisäksi Hiihtokeskus Iso-Syöte on neljänä peräkkäisenä vuonna tarjonnut lähialueiden 1.luokkalaisille mahdollisuutta tutustua lajiin ilmaiseksi.  Ekaluokkalaisten päivään kuuluu lasketteluvälineiden ja hissilipun lisäksi hiihdonopetustunti. 

Haluamme pitää harrastamisen aloittamisen- ja jatkamisen mahdollisimman helppona ja hauskana. Meillä kaikki alle 7-vuotiaat kypäräpäät laskevat koko rinnealueella ilmaiseksi, lisäksi harjoittelualueeltamme Lumimaasta löytyy kaikenikäisille ilmainen naru- ja mattohissi. Vuokravälineissä kannustamme pienten lasten vanhempia antamaan lasten kokeilla eri lajeja matalalla kynnyksellä, tästä syystä tarjolla hyvin edullisia välinepaketteja alle 7-vuotiaille, Terentjeff päättää.

Kilpailuilla tuetaan lajitoimintaa

Harrastajien tukemisen lisäksi Iso-Syöte tukee urheilijoiksi tähtääviä ja aktiivisesti harrastavia nuoria olemalla mukana sekä Suomen Lumilautaliiton, että Ski Sport Finlandin kilpailukiertueissa. Iso-Syötteellä järjestetään vuosittain lumilautailun ja freeskihiihdon kilpailut, joissa nuorten on mahdollista harjoitella kilpailemista valtakunnallisella tasolla ja kerätä ranking-pisteitä. Iso-Syötteellä on myös järjestetty lumilautailun slopestylen suomenmestaruuskilpailut.