Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Iso-Syötteen eturinteet
|2023-03-16

Ihmisten arvostus vapaa-aikaan jatkuu – Iso-Syötteen hiihtolomasesonki oli onnistunut

Koululaisten hiihtolomaviikot tulivat päätökseensä viime sunnuntaina. Lomalaiset olivat liikkeellä lähes edellisvuosien tapaan ja Hiihtokeskus Iso-Syötteellä ja Kide hotellilla kolkuteltiin viime vuoden ennätyksiä. Hiihtokeskustoimialalla sesongit ja kevättalvi ovat tärkeässä roolissa kauden tuloksessa.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi on tyytyväinen kuluneeseen kolmeen hiihtolomaviikkoon. Sesongin onnistuminen indikoi usein kauden kokonaistulosta.

- Viime vuoden hiihtolomaviikoilla rikottiin kaikkien aikojen ennätyksiä, nyt niistä jäätiin, mutta vain hiukan, iloitsee Terentjeff-Jaurakkajärvi. Ennakko-odotukset olivat saavuttamaamme tasoa alempana, olen siis erittäin tyytyväinen tulokseen. 

Yhä useampi haluaa vastuullisistakin syistä välttää omistamista

Hissilippujen ohella tärkeä osuus Hiihtokeskus Iso-Syötteen liikevaihdosta muodostuu vuokrauksesta. Joitakin vuosia sitten toimialalle ennustettu välinevuokrauksen taantuma ei ole toteutunut, vaan vuokrauksen tuotto jatkaa tasaisesti kasvuaan.

 - Asiakkaamme luottavat vuokraamiemme välineiden laatuun ja toisaalta yhä useampi haluaa vastuullisistakin syistä välttää omistamista, Heidi summaa.

Edellisvuosista Iso-Syötteen vuokraamon palvelukapasiteettia on tälle vuodelle nostettu puolella. 50 % lisäys palvelupisteisiin tehostaa ja nopeuttaa vuokrausprosessia ja näin ollen lyhentää jonotusaikaa. Myös verkkovuokraus on kasvussa. Vuokraamalla välineet ennakkoon netistä lyhennetään ensisijaisesti päivän päätteessä välineiden palautukseen käytettävää aikaa. Volyymi vuokrauksessa on hiihtolomien huippupäivinä kasvanut kolmen vuoden takaisesta jopa 23 % ja viiden vuoden takaisesta jopa 50 %.

Hiihtolomien perinteiseen ohjelmaan kuuluvat myös erilaiset rinnetapahtumat. Muutaman välikauden jälkeen 10 viikolla Hiihtokeskus Iso-Syötteellä järjestettiin ennätysmäärä tapahtumia.

- Vieraamme kaipaavat hauskaa lomaohjelmaa ja pyrimme sitä heille jälleen järjestämään. Hiihtolomien ehkä suosituin tapahtuma oli tänä vuonna Tunturi tutuksi- jossa pääsi tutustumaan tamppareihin eli rinnekoneisiin, moottorikelkkoihin ja mönkijöihin. Moni vietti koneita ihmetellessä toista tuntia ja taisipa meille löytyä useampi tulevaisuuden rinnekonekuskikin, Terentjeff-Jaurakkajärvi nauraa.

KIDE Hotel by Iso-Syöte vastaa asiakkaiden odotuksiin
 

Mikko Terentjeff
Hiihtokeskus Iso-Syötteen ja Kide hotellin operatiivinen johtaja Mikko Terentjeff kertoo tunturin vieraiden arvostavan omaa vapaa-aikaansa.

 

Terentjeffin yrittäjäperheen omistaman Kide hotellin neljäs hiihtolomasesonki sujui vauhdikkaasti. Loppuunmyydyn hotellin asiakkaina oli kotimaisten lomailijoiden lisäksi kansainvälisiä asiakkaita mm. Saksasta, Belgiasta, Hollannista ja Singaporesta.

- Sesonki oli erittäin onnistunut, kertoo hotellin operatiivinen johtaja Mikko Terentjeff. Asiakasprofiilimme on selvästi kansainvälistynyt edellisvuosista, mikä ilahduttaa suuresti. Toinen ilonaiheeni on se, että aktiivinen asiakaskunta on löytänyt KIDE Hotellin ja he selvästi nauttivat tarjoamastamme palvelusta. Meillä on paljon kanta-asiakkaita ja saamamme palaute on hyvin positiivista. 

Yhdessäoloon ja omaan ja perheen hyvinvointiin halutaan satsata

Laskettelu, hiihto ja talvipyöräily nostivat suosiotaan koronan aikaan, kun ulkomaille ei päässyt ja ulkoiluharrastukset miellettiin turvalliseksi. Suosio ei kuitenkaan näytä hiipuvan, vaikka maailman epävakaa tilanne askarruttaa monia.

- Uskon siihen, että ihmiset arvostavat vapaa-aikansa edelleen korkealle. Yhdessäoloon ja omaan ja perheen hyvinvointiin halutaan satsata mahdollisuuksien mukaan, vaikka maailmantilanne ympärillä muuttuu, Terentjeff pohtii. On ollut jälleen mahtava nähdä ihmisten aitoa iloa hiihtolomilla!

Iso-Syötteen kausi jatkuu vappuun saakka ja rinteiden aukioloaikoja on pidennetty 7.4. saakka.

Majoitus, aktiviteetit ja paketit

Paketit