Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Hississä
|2021-12-21

Iso-Syöte tarjoaa jälleen ilmaista opetusta kaikille 1. luokkalaisille

Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa kaikille Oulun seutukunnissa, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville 1. luokkalaisille laskettelupäivän. Kampanja järjestetään nyt jo kolmatta perättäistä vuotta. Päivä alkaa turvallisesti hiihtokoulusta, jonka jälkeen lapset saavat välineet ja hissilipun käyttöönsä loppupäivän ajaksi ilmaiseksi. Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja Mikko Terentjeff. 

Iso-Syötteen laskettelukausi alkoi tänä vuonna jo lokakuun puolella ja rinnekansa otti aikaisen avauksen innolla vastaan. Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi kertoo kaikista mukavinta olleen nähdä, kuinka paljon rinteillä oli lajin ensikertalaisia, tai sen pariin pitkästä aikaa hiljattain palanneita. Hän kehuu pandemia-ajan tuoneen jotain hyvääkin, ihmisille aikaa harrastaa jälleen yhdessä ja perheenä.

Siitä on osaltaan kyse myös ilmaisissa laskettelupäivissä. Mikko Terentjeff kertoo edellisten vuosien osoittaneen sen, että tempauspäivät ovat olleet erityisen suosittuja sellaisten vanhempien keskuudessa, jotka eivät itse tunne oloaan varmaksi lähteä lapsen kanssa rinteeseen. Ensi kokemuksen hän kertoo olevan aina merkittävä, oli kyse lajista kuin lajista, ja siksi siihen kannattaa panostaa. Hiihtokoulu on aina varma tapa aloittaa laskettelu tai lumilautailu turvallisesti ja hauskuuden kautta, Suomen hiihdonopettajat ry:n kouluttajanakin toimiva Terentjeff täsmentää. 

Viime kaudella korona rajoitti ilmaisia laskettelupäiviä niin, ettei hiihtokouluja voitu järjestää, mutta nyt opetus on palannut ohjelmaan. Opetus toteutetaan kokonaisuudessaan voimassa olevien suositusten mukaan ja terveysturvallisesti ulkotiloissa. Kampanjaan osallistuville lapsille tarjotaan aamupäivän hiihtokoulun lisäksi välineet ja hissilippu koko laskupäivän ajaksi. Opetustunnin jälkeen he voivat jäädä laskettelemaan joko kaverien tai perheenjäsentensä kanssa. Ryhmätunneilla saattaa myös saada uusia kavereita, joiden kanssa rinnetreffejä voi sopia jatkossakin, Heidi vinkkaa. Hän kertoo, että moni Iso-Syötteen kävijä on löytänyt itselleen tai lapsilleen laskuseuraa ja pitkäaikaisia ystävyyssuhteita naapurimökin, tai -vaunun asukkaista. 

Lisätietoa ja osallistumislinkit: isosyote.fi/ekaluokkalaisille