Majoitus, aktiviteetit ja paketit

Iso-Syötteen lumoava syksy ja ruska

 

Metsäretkiä ja ikimuistoisia hetkiä. Syksy on yksi kauneimmista vuodenajoista ja ruska-ajan loistoa ei pääse kokemaan samalla tavalla missään muualla kuin täällä pohjoisessa. Iso-Syötteellä ruska on upeimmillaan syys-lokakuussa, jolloin tunturin valtaa pehmeässä syysvalossa hohtava punertava maaruska, kullankeltaiset lehtipuut sekä kansallispuiston värikkäät suoalueet. Parhaiten tunturiluonnon loistetta pääsee ihailemaan retkeillen tai pyöräillen ja matkan varrella kannattaa pitää silmänsä auki herkullisten sienien toivossa.

 

 

ruskaa iso-syötteellä

Varaa upea ruskaloma tunturissa ennakkoon -10% hintaan!

 

KIDE hotellin laadukkaissa Unikulman sängyissä maistuvat unet aktiivisen tunturiluonnossa vietetyn päivän jälkeen. Varaa nyt hurmaava ruskaloma Iso-Syötteeltä ja saat Kide huoneen -10 %, kun viivyt vähintään 2 yötä. Tarjous on voimassa uusiin varauksiin 1.9.-13.10. välillä.

Varaa unelmiesi ruskaloma 11.8. mennessä.

 

Varaa nyt

Seikkailut odottavat vain muutaman polkaisun päässä

 

Syksy on pyöräilyn kulta-aikaa. Reitit pysyvät hyvässä kunnossa pitkälle syksyyn saakka ja niiden varrella riittää ihasteltavaa useammallekin kierrokselle. Ruskan myötä tututkin maisemat näyttävät aivan uusilta, ja luonnosta nauttii ihan eri tavalla tietäessään, että pian kanervikkoa ja metsämättäitä peittää valkea lumipeite. 


Monien pyöräilijöiden suosikkireitti Syötteen kierros on parhaimmillaan paitsi keskikesällä, jolloin suopursut tanssivat tuulessa, myös ruska-aikaan, jolloin Pytkynharjulta avautuva harjumaisema on kauneimmillaan. Kellarilammen ja Lauttalammen tunnelmallisille laavuille kannattaa pysähtyä lämpimille termoskahveille sekä makkaranpaistoon, jonka lomassa voi ihastella veden pinnasta heijastuvien ruskapuiden loistoa. Eikä kaikkea pyöräilyä tarvitse jättää pelkästään polkujen varaan, sillä myös Iso-Syöte Bike Parkin hissi pyörii viikonloppuisin 29.9. saakka.

 

Tutustu maastopyöräilyreitteihin

Aktiivisen päivän jälkeen on ihanaa rentoutua

 

Pyöräilyn jälkeen on mukava rentoutua huopiin kääriytyen ja lämmintä kaakaota hörppien KIDE Hotellin yhteydessä sijaitsevan ravintola Bistorian terassille. Terassilta avautuu upea näköala Luppovedelle sekä sen takaiseen metsään, jonka edustalta voi bongata usein poroja ja muita metsän eläimiä. Iltakävelylle kannattaa suunnata Iso-Syötteen huipulla kulkevalle noin kilometrin mittaiselle, rengasreittinä kulkevalle Huipun polulle, jossa ruskan kauneus alkaa aina jalkojen juuresta ja jatkuu kauas silmänkantamattomiin. Myös 4,5 km pituinen Teerivaarankierros on loistava lyhyempi päiväreitti, jonka lähtöpisteelle pääsee helposti Iso-Syötteen ytimestä kävellen.


Syksyinen Iso-Syöte on erinomainen ruska-ajan kohde niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkustavillekin. Myös lemmikkieläimet ovat toivottuja vieraita tunturissa! KIDE Hotellin lemmikkihuoneessa majoitut näppärästi koiran kanssa, ja alueelta löytyy paljon ulkoilureittejä jonne suunnata retkelle neliljalkainen perheenjäsen mukana. Monet alueen ravintolat toivottavat myös koirat tervetulleiksi.

Lue myös KIDE Hotellin vinkit parhaista ruskakohteista Iso-Syötteellä ja sen lähialueilla täältä.

 

Varaa majoitus tunturin ruskaan

Syksyn tapahtumat Iso-Syötteellä

 

Syöte MTB.

Luppovesi palaa! – koko perheen tapahtuma täynnä ohjelmaa ja aktiviteetteja. Päivän päätteeksi Luppovedellä sytytetään kokko ja ihaillaan ilotulitteita!

Syyskuun jokaisena lauantaina järjestetään Bike Park tutuksi -kursseja – tutustu hissipyöräilyyn ammattitaitoisen ohjaajan opastuksella