Vietä joulu siellä, missä joulu tuntuu joululta. Tule Iso-Syötteelle!

Valkeat nietokset, ympärillä kohoavat tykkylumipuut ja kattona lepäävä tähtitaivas. Iso-Syötteellä ympärillesi avautuu talven ihmemaa, jossa joulun taika herää eloon tavalla, jota et voi kaupungissa kokea. Iso-Syötteellä riittää tekemistä ja tunnelmaa läpi joulun sekä välipäivien. Tarkista joulunajan tapahtumat Syötteen palveluntarjoajien yhteisestä tapahtumakalenterista!

Varaa nyt ja koe Suomen eteläisimmän tunturin joulu!

Tai varaa majoitus jouluksi tai joulun välipäiville...

 

Nauti talvipäivästä fatbiken, suksien tai lumikenkien päällä ja lähde seikkailulle Syötteen kansallispuistoon! 

 

Tietoa alueen hiihtoladuista ja niiden kunnossapidosta löydät täältä. Tarvitsetko välineitä? Laskettelu- ja hiihtovälineet, läskipyörät ja sähköläskipyörät sekä lumikengät kaikki kätevästi yhdestä paikasta, Iso-Syötteen vuokraamosta. 
 

Vuokraamoon

Hissien ja rinteiden joulunajan aukioloajat
 

23.12. klo 10-19
24.12. klo 10-15
25.12. klo 12-19
26.12. klo 10-19
27.12. klo 10-19
28.12. klo 10-19
29.12. klo 10-19
30.12. klo 10-19
31.12. klo 00.00

Vuokraamo aukeaa 30min ennen hissien avaamista!

 Tarina taianomaisesta joulusta 

Poskipäitä nipistelevä pakkanen, kenkien alla narskuva lumi ja kattona loistava tähtitaivas. Mieleeni nousevat lapsuuden joulutarinat ja isovanhempien kertomukset entisaikojen jouluista. Lämpimästä puurosta, metsästä kaadetusta puusta, joka aamulla puettiin koristeisiin ja nimettiin joulukuuseksi. Pehmeistä villasukista, lämpimästä takkatulesta ja suussa sulavista tortuista ja pipareista. Valkoinen joulu, lumen, tykkylumipuiden, pakkasen ja revontulien loisteessa, kaukana kaupungin hälinästä ja liikenteen likaamasta loskasta. Joulu lapissa, kaukana pohjoisessa, siellä missä Joulupukki, Petteri ja koko tonttujen valiokunta asuu ja joulu tuntuu joululta.

"Olen päättänyt viettää joulun poissa kotoa, antaa itselleni joululahjoista sen suurimman, eli aikaa ja tilaisuuden todella nauttia joulusta."

Suomen eteläisimmällä tunturilla korviini kaikuu lasten nauru. Joulu tunturissa on houkutellut paikalle muitakin, mutta seudulla on silti rauhallista ja tunnelmallista. En muistamilloin viimeksi olisin saanut nauttia joulusta vain lomana ja juhlana, ilman jatkuvaa kiirettä ja huolta jokaisesta pienestä pölypallosta, joka pitää nurkista karkottaa ja minuutista, jonka kinkut ja laatikot saavat olla uunissa. Tänä vuonna joku muu on tehnyt sen puolestani, sillä olen päättänyt viettää joulun poissa kotoa, antaa itselleni joululahjoista sen suurimman, eli aikaa ja tilaisuuden todella nauttia joulusta. Valmiin joulupaketin, johon sisältyy majoitus, joulupuuro, joulusauna, jouluateria ja koko helahoito erilaisine ohjelmineen ja majoituksineen. Tänä jouluna saatan jopa heittäytyä hurjaksi: lähteä hiihtämään tykkylumimetsän maisemiin, laskettelemaan sydäntalven upean sinisensävyisiin päiviin tai lumikenkävaellukselle Teerivaaraan, sillä tänä vuonna minulla on siihen aikaa. Illalla aion istua tunnelmallisessa loungessa, pelata lasten kanssa lautapelejä, kuunnella joululauluja ja ihailla joulukuusta, jonka hävittäminen ei loppiaisena tule olemaan minun ongelmani.

"Huoneestamme joulupuuron ääreen vaeltaessamme minusta tuntuu kuin tulisin lapsuudenkodissa huoneestani yläkerran käytävään ja kirmaisin mantelia metsästämään yhdessä siskojen ja veljieni kanssa."

Epäilin ensin, mahtaisiko joulu hotellissa tuntua kaiken helppoutensa ja vaivattomuutensa ohessa vieraalta, mutta se osoittautui turhaksi huoleksi. Hotellin joulukoristeet ovat mukavan tunnelmalliset ja kodikkaat, ja huoneestamme joulupuuron ääreen vaeltaessa minusta tuntuu, kuin tulisin lapsuudenkodissa huoneestani yläkerran käytävään ja kirmaisin mantelia metsästämään yhdessä siskojen ja veljieni kanssa. Paikan tunnelmallisuutta lisää suuret ikkunat ja niiden takana avautuvat maisemat. Keskustelimme asiasta myös viereisessä huoneessa majoittuvan perheen kanssa, sillä heille joulu lapin hiihtokeskuksissa on jo perinne. Iso-Syötteellä he pitävät siitä, ettei täällä ole lapin isojen keskusten tungosta ja ruuhkia ja hisseihin jonottamisen sijaan päivän aikana ehtii myös reilusti laskea.

"Olen ehtinyt jopa nauttia rekiajeluista ja joululauluista sekä yhteisestä ajasta pienen katraamme kanssa."  

Ilman kaikkia järjestelyitä ja pakollisia sukulaisvierailuita kalenterissa on ollut yhtäkkiä aikaa, ja olen ehtinyt jopa nauttia rekiajeluista ja joululauluista sekä yhteisestä ajasta pienen katraamme kanssa, vaikka lapsia saakin välillä olla houkuttelemassa pois rinteistä, pulkkamäestä, pujottelukisoista, Lumimaan poroaitauksilta, tonttusuunnistuksen parista ja muun ohjelmatarjonnan ja aktiviteettien parista ihan urakalla!

"Katsoessani taivaalla tanssivia revontulia näin vilauksen Petterin hohtavasta nenänpäästä ja kuulin kilikellojen vaimenevat soinnut, kun reki ampaisi kohti seuraavaa määränpäätään tuon yhden taianomaisen yön mittaisella maailmankiertueella."

Yksi joulun ehdottomista kohokohdista oli Joulupukin vierailu, ja voisin vaikka vannoa, että Pukin lähdettyä katsoessani taivaalla tanssivia revontulia näin vilauksen Petterin hohtavasta nenänpäästä ja kuulin kilikellojen vaimenevat soinnut, kun reki ampaisi kohti seuraavaa määränpäätään tuon yhden taianomaisen yön mittaisella maailmankiertueella.