Vietä joulu siellä, missä joulu tuntuu joululta. Tule Iso-Syötteelle!

Valkeat nietokset, ympärillä kohoavat tykkylumipuut ja kattona lepäävä tähtitaivas. Iso-Syötteellä ympärillesi avautuu talven ihmemaa, jossa joulun taika herää eloon tavalla, jota et voi kaupungissa kokea. Iso-Syötteellä riittää tekemistä ja tunnelmaa läpi joulun sekä välipäivien.

Varaa nyt ja koe Suomen eteläisimmän tunturin joulu!

Majoitus, aktiviteetit ja paketit

Iso-Syöte Christmas santa

Tee tunturiin tulosta helppoa ja hoida ostokset verkosta jo kotisohvalta!

 

Hissiliput 

Hiihtokoulu 

Välinevuokraus  

E-fatbike vuokraus 

Majoitus

Isä ja poika rinteessä Iso-Syötteellä

Rinteiden ja vuokraamon aukioloajat

 

Pe 22.12. klo 10-21 (etuhissi klo 21 saakka, Lumimaa 19 takahissi klo 17 saakka)

La 23.12. klo 10-19

Su 24.12. klo 10-15

Ma 25.12. klo 12-19

Ti 26.12. klo 10-19

Ke 27.12. klo 10-19

To 28.12. klo 10-19

Pe 29.12. klo 10-21 (etuhissi klo 21 saakka)

La 30.12. klo 10-19

Su 31.12. 10-24 (etuhissi klo 24 saakka)

 

Tammikuu 

1.1.-4.1. klo 10-19

5.1. klo 10-21 (etuhissi klo 21 saakka)

6.1. klo 10-19

 

Vuokraamo ja lipunmyynti aukeaa päivittäin puoli tuntia ennen rinteiden aukeamista.

Avoimet rinteet ja hissit

kolme kaveria laskettelemassa rinteillä

Oulusta Skibussilla helposti mäkeen joulun aikaan

 

Mäkeen, laduille, lumikenkäilemään tai pyöräilemäänn ilman omaa autoa? Skibussilla pääset!

Joulun ja uudenvuoden aikaan viikoilla 52 ja 1 Skibussi liikennöi tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Skibussi lähtee Oulusta klo 7.45, ja saapuu Iso-Syötteelle rinteiden aukeamisen aikaan, n. klo 10. Paluuukyyti lähtee takaisin kohti Oulua klo 17.00. 

Pukin Hot tip! Skibussilla voit taittaa myös yhdensuuntaisen matkan, eli halutessasi voit tulla useammaksi päiväksi nauttimaan tunturista ja palata takaisin parin päivän, tai vaikka viikon kuluttua.

Skibussin hinta on 25 €.

 

Varaa Skibussi

mattohissin luona kelkkailija ja lapsia

 

Joululomien hauskat rinnetapahtumat koko perheelle!

 

 

27.12. Mustin ja Lystin pujottelukisa

28.12. Iso-Syöte Slalom, MiniStreetin iltasessarit

29.12. Mustin ja Lystin tuubikisa

30.12. Mustin ja Lystin pujottelukilpailu, SnowParkin reilisessarit

31.12. Uuden vuoden ilotulitus, ilmainen yömäki ja soihtulasku 

1.1. Mustin ja Lystin tuubikissa

2.1. Mustin ja Lystin crossikisa

3.1. Mustin ja Lystin pujottelukilpailu, SnowParkin iltasessarit

4.1. Mustin ja Lystin tuubikisa

6.1. Mustin ja Lystin pujottelukilpailu, SnowParkin sessarit

Tarkista kaikki alueen joulunajan tapahtumat Syötteen palveluntarjoajien yhteisestä tapahtumakalenterista!

Rinteiden tapahtumakalenteri

cross county taster KIDE Hotel by iso-syöte

Hiihtoladut ja pyöräilyreitit

 

Iso-Syötteen upeat ladut kansallispuistossa ja tunturin luonnossa kutsuvat! Joulua edeltävällä viikolla tunturiin sateli vihdoin runsain määrin lunta, joka tarkoittaa sitä, että joulun viettäjille latua riittää hiihdettäväksi. Voit seurata ajantasaista latutilannetta Infogis-palvelusta, tai Syötteen Latupooli Ry:n Facebook sivuilta. Myös talvipyöräilyreittien kunnostaminen on alkanut, joten joululomilla pääsee nauttimaan upeista maastoista pyörän selästä käsin.

Kannathan kortesi kekoon ostamalla latupassin, niin pääsemme jatkossakin nauttimaan Syötteen monipuolisesta ja laajasta latu- ja reittiverkostosta!

Latu- ja reittimaksun voi maksaa

  • MobilePayllä, numero 69091​
  • E-passilla ​(Syötteen Latupooli ry)
  • Smartumilla (Syötteen Latupooli ry)

Kausimaksun (60 €) voit maksaa myös suoraan Syötteen latupoolin tilille:

FI76 5360 0420 0752 21

Latupassien hinnat:

Päivä 10€,

Viikonloppu 15€

Viikko 30€

Kausi 60€

 

 

Vuokraa murtomaahiihtosukset tai e-fatbike

<musti lasketteleva maskottiporo kyltti Iso-Syötteellä

Uudistunut Lumimaa on koko perheen suosikki!

 

Koko perheen Lumimaassa sinua ja perhettäsi odottavat Musti ja Lysti, suloiset maskottiporomme joiden mielipuuhaa on laskettelu niin suksilla, pulkalla kun lumilaudallakin. Musti ja Lysti toivottavatkin kaikki muut lumen iloista innosuneet lapset ja aikuiset viettämään hauskaa päivää kanssaan Lumimaahan! Lumimaassa sijaitseva uusi, 100 metrin mittaisella mattohissillä on vaivatonta aloittaa lasketteluharrastus, tai suunnata pulkkamäkeen ilman sen suurempaa rasitusta. Koko perheen Lumimaasta löydät myös nuotiopaikat, hauskat pujotteluradat, pulkkamäen ja parhaat rinteet harjoitteluun. Lumimaassa voit käydä tervehtimässä myös ihka oikeita poroja!

Lumimaan mattohissille voi ostaa edullisen mattohissilipun, joita on saatavilla 3 tunnin lipusta aina kausikorttiin saakka. 

3 h lippu 8 €

1 päivä mattohissilippu 10 €

 

Nauti talvipäivästä fatbiken, suksien tai lumikenkien päällä ja lähde seikkailulle Syötteen kansallispuistoon! 

 

Tietoa alueen hiihtoladuista ja niiden kunnossapidosta löydät täältä. Tarvitsetko välineitä? Laskettelu- ja hiihtovälineet, läskipyörät ja sähköläskipyörät sekä lumikengät kaikki kätevästi yhdestä paikasta, Iso-Syötteen vuokraamosta. 
 

Vuokraamoon

Hissien ja rinteiden joulunajan aukioloajat
 


23.12. klo 10-19
24.12. klo 10-15
25.12. klo 12-19
26.12. klo 10-19
27.12. klo 10-19
28.12. klo 10-19
29.12. klo 10-19
30.12. klo 10-19
31.12. klo 00.00

Vuokraamo aukeaa 30min ennen hissien avaamista!

Tai varaa majoitus jouluksi tai joulun välipäiville...

 Tarina taianomaisesta joulusta 

Poskipäitä nipistelevä pakkanen, kenkien alla narskuva lumi ja kattona loistava tähtitaivas. Mieleeni nousevat lapsuuden joulutarinat ja isovanhempien kertomukset entisaikojen jouluista. Lämpimästä puurosta, metsästä kaadetusta puusta, joka aamulla puettiin koristeisiin ja nimettiin joulukuuseksi. Pehmeistä villasukista, lämpimästä takkatulesta ja suussa sulavista tortuista ja pipareista. Valkoinen joulu, lumen, tykkylumipuiden, pakkasen ja revontulien loisteessa, kaukana kaupungin hälinästä ja liikenteen likaamasta loskasta. Joulu lapissa, kaukana pohjoisessa, siellä missä Joulupukki, Petteri ja koko tonttujen valiokunta asuu ja joulu tuntuu joululta.

"Olen päättänyt viettää joulun poissa kotoa, antaa itselleni joululahjoista sen suurimman, eli aikaa ja tilaisuuden todella nauttia joulusta."

Suomen eteläisimmällä tunturilla korviini kaikuu lasten nauru. Joulu tunturissa on houkutellut paikalle muitakin, mutta seudulla on silti rauhallista ja tunnelmallista. En muistamilloin viimeksi olisin saanut nauttia joulusta vain lomana ja juhlana, ilman jatkuvaa kiirettä ja huolta jokaisesta pienestä pölypallosta, joka pitää nurkista karkottaa ja minuutista, jonka kinkut ja laatikot saavat olla uunissa. Tänä vuonna joku muu on tehnyt sen puolestani, sillä olen päättänyt viettää joulun poissa kotoa, antaa itselleni joululahjoista sen suurimman, eli aikaa ja tilaisuuden todella nauttia joulusta. Valmiin joulupaketin, johon sisältyy majoitus, joulupuuro, joulusauna, jouluateria ja koko helahoito erilaisine ohjelmineen ja majoituksineen. Tänä jouluna saatan jopa heittäytyä hurjaksi: lähteä hiihtämään tykkylumimetsän maisemiin, laskettelemaan sydäntalven upean sinisensävyisiin päiviin tai lumikenkävaellukselle Teerivaaraan, sillä tänä vuonna minulla on siihen aikaa. Illalla aion istua tunnelmallisessa loungessa, pelata lasten kanssa lautapelejä, kuunnella joululauluja ja ihailla joulukuusta, jonka hävittäminen ei loppiaisena tule olemaan minun ongelmani.

"Huoneestamme joulupuuron ääreen vaeltaessamme minusta tuntuu kuin tulisin lapsuudenkodissa huoneestani yläkerran käytävään ja kirmaisin mantelia metsästämään yhdessä siskojen ja veljieni kanssa."

Epäilin ensin, mahtaisiko joulu hotellissa tuntua kaiken helppoutensa ja vaivattomuutensa ohessa vieraalta, mutta se osoittautui turhaksi huoleksi. Hotellin joulukoristeet ovat mukavan tunnelmalliset ja kodikkaat, ja huoneestamme joulupuuron ääreen vaeltaessa minusta tuntuu, kuin tulisin lapsuudenkodissa huoneestani yläkerran käytävään ja kirmaisin mantelia metsästämään yhdessä siskojen ja veljieni kanssa. Paikan tunnelmallisuutta lisää suuret ikkunat ja niiden takana avautuvat maisemat. Keskustelimme asiasta myös viereisessä huoneessa majoittuvan perheen kanssa, sillä heille joulu lapin hiihtokeskuksissa on jo perinne. Iso-Syötteellä he pitävät siitä, ettei täällä ole lapin isojen keskusten tungosta ja ruuhkia ja hisseihin jonottamisen sijaan päivän aikana ehtii myös reilusti laskea.

"Olen ehtinyt jopa nauttia rekiajeluista ja joululauluista sekä yhteisestä ajasta pienen katraamme kanssa."  

Ilman kaikkia järjestelyitä ja pakollisia sukulaisvierailuita kalenterissa on ollut yhtäkkiä aikaa, ja olen ehtinyt jopa nauttia rekiajeluista ja joululauluista sekä yhteisestä ajasta pienen katraamme kanssa, vaikka lapsia saakin välillä olla houkuttelemassa pois rinteistä, pulkkamäestä, pujottelukisoista, Lumimaan poroaitauksilta, tonttusuunnistuksen parista ja muun ohjelmatarjonnan ja aktiviteettien parista ihan urakalla!

"Katsoessani taivaalla tanssivia revontulia näin vilauksen Petterin hohtavasta nenänpäästä ja kuulin kilikellojen vaimenevat soinnut, kun reki ampaisi kohti seuraavaa määränpäätään tuon yhden taianomaisen yön mittaisella maailmankiertueella."

Yksi joulun ehdottomista kohokohdista oli Joulupukin vierailu, ja voisin vaikka vannoa, että Pukin lähdettyä katsoessani taivaalla tanssivia revontulia näin vilauksen Petterin hohtavasta nenänpäästä ja kuulin kilikellojen vaimenevat soinnut, kun reki ampaisi kohti seuraavaa määränpäätään tuon yhden taianomaisen yön mittaisella maailmankiertueella.