Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Laskettelijoita eturinteessä
|2021-11-29

Iso-Syötteellä ei lomailla enää ainoastaan sesongeilla!

Joulu ja vuodenvaihde ovat yksi hiihtokeskuksen helmistä, mutta enää ei lomailla vain sesongeilla

Iso-Syötteen ensimmäinen rinne avattiin tänä vuonna jo lokakuussa. Syyslomaa tunturissa viettäneet pääsivätkin yllättäen nauttimaan myös rinneriemuista. Kausi jatkuu Suomen eteläisimmän tunturin rinteillä vappuun asti ja tänä vuonna laskukauden aloituspäivän ja lopetuspäivän välille jää yhteensä 184 vuorokautta, joista vain noin yksi kuudesosa on niin sanottuja huippusesongin päiviä. 

Hiihtokeskus on avoinna joka päivä marraskuun lopusta vappuun saakka, kysyimme hiihtokeskuksessa yrittäjänä toimivalta Heidi Terentjeff-Jaurakkajärveltä aiheesta: 

- Onko joulu kauden ensimmäinen varsinainen sesonki? 

”Hiihtokeskuksen puolella vilkastuu yleensä merkittävästi itsenäisyyspäivän tienoilla. Vuodesta riippuen mahdollinen pitkä itsenäisyyspäivän viikonloppu mielletäänkin meillä yleensä ensimmäiseksi sesongiksi. Joulunpyhät itsessään eivät sen sijaan ole hiihtokeskuksella aivan erityisen kiireisiä. Ennen pandemiaa joulun päivinä rinteissä ja laduilla nähtiin lähinnä kansainvälisiä asiakkaita, viime vuosina jouluna laskeminen on näyttänyt herättävän yhä enemmän kiinnostusta myös kotimaisissa vieraissa. Joulunpyhät ovatkin loistavaa aikaa suunnata rinteeseen, sillä silloin hisseissä ja mäessä on vielä väljää” Heidi vinkkaa. ”Suosituimmat päivät ovat tapaninpäivästä vähintään uudenvuodenpäivään, jälleen pyhien ja viikonpäivien asettumisesta riippuen. Loppiaisen tienoilla rinteillä on taas hyvin tilaa.”

- Hiihtolomat ja pääsiäinen ovat tunnetusti hiihtokeskusten tärkeimmät huippusesongit, mitä tapahtuu niiden ulkopuolella?

”Vielä viisi vuotta sitten meidänkin talvikautemme onnistuminen oli pitkälti kiinni sesonkien tuloksista. Nykyään vieraamme kuitenkin tulevat muinakin aikoina ja sesonkien merkitys on tasaantunut. Uskomme, että asiaan vaikuttaa mahdollisuus tehdä etätöitä, lomailla tunnettujen loma-aikojen ulkopuolella, sekä tietysti viimeisen kahden vuoden aikana se fakta, että monen ihmisen kiire on helpottanut ja aikaa on jäänyt enemmän itsestä huolehtimiselle ja harrastamiselle. Tuohon kysyntään olemme vastanneet pidentämällä aukioloaikojamme ja laajentamalle esimerkiksi hiihtolomaviikkoja niin, että myös viikolla 11 riittää ohjelmaa ja aktiviteettia hiihtolomien tavoin” Terentjeff-Jaurakkajärvi summaa. 

- Avasitte tällä kaudella rinteet jo lokakuussa ja kauden pituus tulee venymään lähes 200 päivään. Onko samanlaista odotettavissa tulevaisuudessa, vaikka varsinaiset sesonkiajat ovat huomattavasti myöhemmin talvella? 

”Kyllä on luvassa jatkossakin, mikäli kelit sallivat! Uuden lumetusjärjestelmämme ansiosta pystymme ja aiomme tulevaisuudessakin hyödyntää myös alkutalven lyhyet pakkasjaksot. Tänä vuonna perherinne numero 9 avattiin vain kahden lumetusvuorokauden aikana tuotetulla lumella” Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi lupaa lopuksi. 

Laskettelijoita Iso-Syötteellä 27.11.
Laskettelijoita Iso-Syötteellä 27.11.