Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Bike Park tutuksi, ohjatut tunnit Iso-Syötteellä

Sopiiko Bike Park minulle?

Kuka voi ajaa Bike Parkissa?

Bike Park ajamista, eli hissipyöräilyä voi kokeilla kuka vain, muista kuitenkin asianmukainen varustus ja rauhallinen aloitus! ?

Bike Parkissa noustaan hissillä ylös ja ajetaan rinnettä alas. Iso-Syötteen radat ovat joko käsin rakennettua Bike Park-reittiä tai luonnonmuotoja sisältävää, usein rakentamatonta enduro-reittiä.

Erityisesti maastopyöräilykokemuksesta on hyötyä hissipyöräilyssä, mutta pelkkä pyöräilyn taitaminenkin riittää. Täysjoustomaastopyörä on oikea väline Bike Parkin reitteihin tutustuville. Pyörään kannattaa tutustua tasamaalla ja harjoittelualueella ennen hissillä tunturiin nousemista. Lajin varustukseen kuuluu pyörän lisäksi leukasuojallinen "full-face" kypärä, polvi ja kyynersuojat, sekä yläkehon suojaava panssari. Ajohanskat parantavat ajomukavuutta ja varmistavat tiukan otteen kahvasta kaikissa olosuhteissa.

Iso-Syötteen vuokraamosta löydät täysjoustopyörät, kypärät ja muut suojat suojat. Myös hissilipun saat ostettua samalla kertaa. Pienimmät pyörät ja suojavarusteet ovat 120 cm pitkille laskijoille.

Ankkurihissi kuljettaa pyöräilijät näppärästi tunturin huipulle. Ankkuri laitetaan satulan alle tai takapuolen ja pyörän satulan väliin, jolloin ankkurin päällä voi istua normaalisti. Henkilökuntamme ohjeistaa ja auttaa mielellään.
 

Miten pääsen alkuun hissipyöräilyssä?

1. Sopiva varustus on kaiken a ja o. Kysy apua vuokraamostamme tai muilta asiantuntijoilta. 

2. Tutustu välineeseen. Aja pyörällä tasamaalla ja loivassa alamäessä, harjoittele erityisesti jarrujen käyttöä ja mutkien ajamista.

3. Kun lähdet rinteeseen, tutustu suorituspaikkoihin huolella. Katso rinnekarttaa ja kysy kanssa-ajajilta, tai hissihenkilökunnalta helpoimmat reitit ja niiden huomioitavat kohdat. Helpoimmillakin Bike Park-radoilla voi olla ensikertalaiselle haastavia paikkoja. 

Iso-Syötteen Bike Parkissa järjestetään Bike Park tutuksi- opastus joka lauantai. Tunnilla saat ohjaajalta parhaat vinkit pyörän käsittelyyn, mutkien ajamiseen ja hissin käyttöön.

 

Miten ankkurihissillä noustaan pyörän kanssa? 

Hissi saattaa näyttää ensin haastavalta, mutta todellisuudessa se on helppoa!

1. Kun olet tutustunut pyörään ja ajanut harjoittelualueella voi lähteä ankkurihissiin. Iso-Syötteen ankkurissa on kaksi poistumispaikkaa, joista toinen on noin puolessa välissä nousua. 

2. Valmistaudu hissiin siirtymiseen odottamalla jonotuspaikalla. Voit huikata hissimiehelle olevasi liikkeellä ensi kertaa. 

3. Vuorosi tullessa siirry lähtöpaikalle. Ankkuri tulee joko satulasi alle, satulatolpan runkoon tai takapuolesi ja satulan väliin. 

4. Pyörä lähtee rullaamaan ankkurin vetämänä eteenpäin. Pidä kiinni ohjaustangosta molemmilla käsillä. Voit myös halutessasi pitää toisella kädellä kiinni ankkurista. Hissinousulla ei tule polkea eteenpäin.

5. Poistu hissistä tasaisella poistumispaikalla vetämällä ankkuri toisella kädellä sivulle. 

Iso-Syöte Bike Parkin hissillä on aina henkilökuntaa auttamassa ja neuvomassa tarvittaessa!

 

 

Bike Parkin hississä

Hissinkäyttö pyörällä on helpompaa kuin miltä näyttää! Iso-Syöte Bike Parkissa on aina hissihenkilökuntaa paikalla auttamassa ja neuvomassa ensikertalaisia hissien käytössä.

Bike Park ruskahyppy

Helpoillakin Bike Park-reiteillä voi olla haastavampia kohtia, kuten tiukkoja mutkia, irtokiviä ja pieniä hyppyjä tai pudotuksia. Tutustu reitteihin aina huolella!