Seuraa Bike Park reittien tilannetta tältä sivulta reaaliajassa

29.9.

Ah niin ihanan vetinen syyskuu. Vettä on tullut reippaasti koko kuukauden, mutta edelleen Bike Parkissa porskutellaan! Reitit ovat kieltämättä märkiä, ja huolellinen siellä saa olla. Enskoilla vettä on reilusti. Pääreitti, ykkönen ja Syöte Line ovat nyt reitit, joita kannattaa ajella. Mäkeen kuitenkin vielä pääsee, matkaan vain malttia ja kunnon kurahousut. Eli vielä ajetaan viimeinen viikonloppu 7.-8.10. jos ei lunta tule.

Bike Park -reittipäiväkirjan päivittäminen päättyy tältä kaudelta. Ensi kaudella jatketaan taas.

Toiveita ensi vuoden reittipäiväkirjalle voi esittää somessa viestein @isosyote . Kiitos tästä kaudesta! 

1.9.

Päivitystahti reittipäiväkirjassa hiljenee, mitä pidemmälle syksyä mennään. MUTTA! Nyt meillä on jotain iloista kerottavaa. Morkulan taival on alkanut hyvin, ja reitti näyttää sietävän suhteellisen hyvin sateita. Morkula -reitin rakentamisen lisäksi olemme hiljaisuudessa rakennelleet hieman myös metsän puolella, ja tarkkasilmäiset Kärpän ajajat ovatkin jo huomanneet siellä päin jotain tapahtuneen. Iloksemme ja teidän iloksi meiltä löytyy nyt yksi uusi enska pätkä! Uusi reitti kantaa komeaa nimeä Bäver, ja se sisältää jyrkkiä kohtia, lautarakennelmia ja iso kalliolohkaretta rakennelmien sivuissa. Reittiä pääsee ajamaan nyt viikonloppuna. Kyltitykset reitiltä vielä puuttuu, mutta ajaessanne Kärppää löydätte kyllä perille tutkailemalla ympärillenne. 

Eilen illalla Bike Parkiin saatiin täyslaidallinen vettä, mutta tästä huolimatta suuri osa reiteistä on pysynyt hyvässä kunnossa. Tänään perjantaina kuitenkin Isoflow on suljettuna, mutta avautuu lauantain 2.9. aikana.

1.8.

Uuden Kaahaimen avajaispäivämäärä on nyt lyöty lukkoon, ja se on 12.8. klo 11.00. (pienoinen säävaraus tulee ottaa huomioon!). Reitti näyttää, todella hyvältä! Tällä viikolla reitillä vielä rakennetaan puurakenetta, joten pysytellään vielä sivussa reitiltä, jottei tule haavereita.

Muiden reittien osalta kaikki ovat avoinna pääsääntöisesti, mutta huoltotöitä täällä tehdään koko viikko sateiden jäljiltä. Eli pieniä huoltotaukoja voi tulla.

12.7

Kaahaimen alaosasta alkaa jo näkymään, minkälainen reitin luonne alkaa olemaan! Isoa linjaa, isoja bermejä ja hyppyreitä sopii sekaan. Reitti kiemurtelee laajasti pitkin rinnettä, käyden myös metsässä. Uudet kuvat ovat Kaahaimelta! 

6.7.

Tunturissa on sadellut vaihtelevasti viime päivät. Sateista huolimatta kaikki aukiolevat reitit ovat hyvin ajettavissa. Esimerkiksi pääreitti ja Syöte Line ovat jo sen ikäisiä, että sateet eivät näytä tuntuvan missään. Kaahaimen rakennustyömaalta kuuluu innostunutta supinaa, laitetaanhan piakkoin sieltä vähän kuvamateriaalia!

30.6.

Ennakkotiedoista poiketen, hissi saatiin kuntoon ennätysvauhdissa ja tarkastukset tehtyä. Tämä tarkoittaa sitä, että Bike Park aukeaa jo huomenna 1.7.!

Kaahaimen yläosa on valmiina, ja sieltä on poistettu esteet tieltä. Yläosaa voi siis nyt jo ajaa! Alaosa on remontissa, joten yläosan jälkeen loppupätkällä pitää kaartaa Chaka Bahnille. Mikäli ajatte uutta reittiä, ottakaa huomioon, että se vielä asettuu. Reitti kuitenkin kesti hyvin jopa eilisen rankkasateen, joten ei muuta kuin ajamisen iloa!

29.6.

Vaikka hissi harmillisesti tällä hetkellä seisoo, ovat työt taas Bike Parkissa edenneet. Reittityöntekijät ovat saaneet tänään Kaahaimen yläosan valmiiksi. Yläosaan reittiä ei tullut suuria muutoksia, vaan sen mutkia levennettiin, osaa kallistettiin lisää ja se sai uuden pinnoituksen päällensä. Alaosassakin kaivinkone on jo aloittanut työt. Siellä jatketaan siis!

28.6.

Hyviä ja huonoja uutisia: Avajaisviikonloppu sujui hyvin, ja kaikki tällä hetkellä aukiolevat reitit tuntuvat olevan hyvässä kunnossa ja toimivat hyvin! Myös Kaahaimen uudelleenrakennustyöt ovat alkaneet mallikkaasti. 

Sitten huonot uutiset: Salama on iskenyt Bike Parkin hissiin, ja tarkastusten ja vaurioiden arvion jälkeen joudumme toteamaan, että Bike Park suljetaan ainakin 4.7. saakka. Päällä olevien ukkosrintamien vuoksi korjaajia ei voida lähettää vielä vaurioille pariin päivään, ja korjauksen jälkeen odotamme vielä viranomaistarkastuksen, jotta hissin turvallisuudesta voidaan varmistua. Todella harmillinen takaisku tähän väliin, kun juuri ehdimme iloita kauden käynnistymisestä. Tiedotamme lisää täällä sekä somekanavissamme, miten asiat etenevät ja pääsemmekö avaamaan tiistainan 4.7. Bike Parkin uudelleen.

19.6. 

Viime viikonloppuna Bike Park pääsi kunnon testiin, kun Enduron SM-osakilpailut kisattiin Iso-Syötteellä. Reitit olivat hyvässä kunnossa jo kisoihin, ja kaikki suunnitellut reitit saadaan myös avajaisviikonlopuksi auki. Huollossa/uudistuksen alla on vielä kaksi reittiä. Ensi viikolla aloitetaan Kaahaimen rakennustyöt, joten tämä reitti on pysyy vielä suljettuna. Lystin Letkeä on niin ikään uudistumassa ja aukeaa myöhemmin.

12.6.

Bike Parkissa kaikki reitit on käyty läpi. Viime päivät on puuhailtu Isoflown parissa, ja tämän uuden reitin kunnostustyöt talven jäljiltä alkavat pikkuhiljaa olla maalissa. Kaiken kaikkiaan työt ovat edenneet hyvässä tahdissa, reitit ovat kuivuneet hyvin ja kunnostustyöt etenevät aikataulussa. Viikonloppuna ensimmäiset jo pääsevät kisatunnelmissa reiteille, kun SM-kiertue kurvaa Bike Parkiin!

05.06.2023

Tänään maanantaina rinteillä on kuhissut, nimittäin tunturiin on palannut työntekijöitä lomilta. Bike Parkin reittejä on käyty katsastamassa läpi jalkapelein. Huomaa, että alkaa olemaan Bike Parkilla kesiä jo takanapäin - reitit ovat kestäneet talven painon oikein hyvin. Kuitenkin kunnostamista aina jonkin verran riittää talven jäljiltä ja ensimmäisenä työn alle tänään pääsi Ykkönen ja pääreitti.

Taas muistutuksena, että reittien kunnostamisen aikana reiteillä ei saa liikkua! Näin saadaan reitit minttiin kesäksi ja vältytään vaaratilanteilta. Tällä hetkellä kaikenlaisia yllätyksiä (ei mukavia) reiteillä voi olla edessä.

Pitämävaaran kierros (35-40km) on eilen sunnuntaina todettu oikein toimivaksi. Reittiosuudella Mylly - Portinoja nähtävillä jonkin verran talven jälkiä - ajoittain hieman märkää ja joitakin kaatuneita puita reitille osuu. Ei kuitenkaan häiritsevästi, ja kokonaisuudessaan kierros oikein miellyttävä jo nyt! Sääsket edelleen loistavat poissaolollaan. 

27.5.2023

Lauantaina oli upea pyöräilykeli! Poluilla kiiteltiin myös sitä, että sääsket eivät ole vielä saapuneet retkeilijöiden seuraksi. Toraslammen taipaleesta haaveileville - aivan vielä ei kannata matkaan lähteä. Luontokeskukselta Koiratuvalle saakka polku on ajettavaa ja hyvässä kunnossa, mutta tästä Toraslammen autiotuvalle vielä useita märkiä kohtia. 

Bike Park jatkaa sulamistaan!

25.5.2023

Ilmat ovat viilenneet, vaan puron solina rinteillä jatkuu. Viikonloppua vasten näyttää siltä, että kohta on kaikki reitit jo näkyvillä lumen alta. Vaikka reitit ovat jo näkyvillä, ovat ne todella pehmeitä ja märkiä. Muistutuksena innokkaille kuskeille, että maltetaan vielä avautumiseen saakka, ennenkun Bike Park reiteille suunnataan. 

Sen sijaan Syötteen kierros on jo hyvin auki, (pärjänjoen kohdalla pieni kierrettävä osuus) ja muutoinkin maastolenkit alkavat olemaan hyvin ajettavissa. Jos et pelkää pientä varpaiden kastumista, voi MTB-reiteille jo lähteä tutkailemaan vihertävää tunturiluontoa!

24.5.2023

Kesä saapuu kohisten tunturiin! Reilu viikko sitten vielä ihmeteltiin paksua lumikerrosta reiteillä, mutta viime viikkoinen lämmin jakso toi kohisten reittejä esille. Talvikauden päätteessä Isoflown tieltä raivattiin tampparin avulla lunta pois, ja kivituhkat vietiin jo mäkeen odottamaan sulamista. Tällä hetkellä näyttää lupaavalta sen suhteen, että kesäkuun alussa päästään reiteille hommiin. Tunturikin taitaa olla lumeton jo juhannuksena!

MTB reiteiltä kuulimme, että Syötteen kierros (19km) ja Ketun kevennys (25km) ovat jo ajettavissa. Ketun kevennys saakin tänä vuonna uuden nimen maisemiensa mukaisesti - Harjujen kierros!