Seuraa Bike Park reittien tilannetta tältä sivulta reaaliajassa

05.06.2023

Tänään maanantaina rinteillä on kuhissut, nimittäin tunturiin on palannut työntekijöitä lomilta. Bike Parkin reittejä on käyty katsastamassa läpi jalkapelein. Huomaa, että alkaa olemaan Bike Parkilla kesiä jo takanapäin - reitit ovat kestäneet talven painon oikein hyvin. Kuitenkin kunnostamista aina jonkin verran riittää talven jäljiltä ja ensimmäisenä työn alle tänään pääsi Ykkönen ja pääreitti.

Taas muistutuksena, että reittien kunnostamisen aikana reiteillä ei saa liikkua! Näin saadaan reitit minttiin kesäksi ja vältytään vaaratilanteilta. Tällä hetkellä kaikenlaisia yllätyksiä (ei mukavia) reiteillä voi olla edessä.

Pitämävaaran kierros (35-40km) on eilen sunnuntaina todettu oikein toimivaksi. Reittiosuudella Mylly - Portinoja nähtävillä jonkin verran talven jälkiä - ajoittain hieman märkää ja joitakin kaatuneita puita reitille osuu. Ei kuitenkaan häiritsevästi, ja kokonaisuudessaan kierros oikein miellyttävä jo nyt! Sääsket edelleen loistavat poissaolollaan. 

27.5.2023

Lauantaina oli upea pyöräilykeli! Poluilla kiiteltiin myös sitä, että sääsket eivät ole vielä saapuneet retkeilijöiden seuraksi. Toraslammen taipaleesta haaveileville - aivan vielä ei kannata matkaan lähteä. Luontokeskukselta Koiratuvalle saakka polku on ajettavaa ja hyvässä kunnossa, mutta tästä Toraslammen autiotuvalle vielä useita märkiä kohtia. 

Bike Park jatkaa sulamistaan!

25.5.2023

Ilmat ovat viilenneet, vaan puron solina rinteillä jatkuu. Viikonloppua vasten näyttää siltä, että kohta on kaikki reitit jo näkyvillä lumen alta. Vaikka reitit ovat jo näkyvillä, ovat ne todella pehmeitä ja märkiä. Muistutuksena innokkaille kuskeille, että maltetaan vielä avautumiseen saakka, ennenkun Bike Park reiteille suunnataan. 

Sen sijaan Syötteen kierros on jo hyvin auki, (pärjänjoen kohdalla pieni kierrettävä osuus) ja muutoinkin maastolenkit alkavat olemaan hyvin ajettavissa. Jos et pelkää pientä varpaiden kastumista, voi MTB-reiteille jo lähteä tutkailemaan vihertävää tunturiluontoa!

24.5.2023

Kesä saapuu kohisten tunturiin! Reilu viikko sitten vielä ihmeteltiin paksua lumikerrosta reiteillä, mutta viime viikkoinen lämmin jakso toi kohisten reittejä esille. Talvikauden päätteessä Isoflown tieltä raivattiin tampparin avulla lunta pois, ja kivituhkat vietiin jo mäkeen odottamaan sulamista. Tällä hetkellä näyttää lupaavalta sen suhteen, että kesäkuun alussa päästään reiteille hommiin. Tunturikin taitaa olla lumeton jo juhannuksena!

MTB reiteiltä kuulimme, että Syötteen kierros (19km) ja Ketun kevennys (25km) ovat jo ajettavissa. Ketun kevennys saakin tänä vuonna uuden nimen maisemiensa mukaisesti - Harjujen kierros!