Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Uuden reitin varrelta löytyy erilaisia hyppyreitä, tuplaamisen mahdollistavia muotoja sekä lennokkaita mutkia
|2022-07-28

Iso-Syöte Bike Parkin uusi hissipyöräilyreitti aukeaa

Iso-Syötteen rinteillä aloitettiin kesäkuun alussa mittava projekti, kun uuden hissipyöräilyreitin rakentaminen pyörähti käyntiin. Nyt projekti on tulossa päätökseen, ja uuden Isoflow-nimeä kantavan reitin avajaisia vietetään perjantaina 29.7. Reitin rakentamisesta vastaa bikepark-rakentamiseen erikoistunut Trail It Oy.

 

Hissipyöräily on viime vuosina niin Suomessa kuin maailmallakin suosiota nostanut laji, jossa nimensä mukaisesti noustaan hiihtokeskuksen hissillä ylös ja lasketaan lajiin suunniteltuja reittejä pitkin alas. Iso-Syötteen Bike Parkissa eli hissipyöräilypuistossa on yhteensä 13 erilaista ja eritasoista reittiä aina lähes luonnontilassa olevista enduroreiteistä rakennettuihin bikepark-reitteihin. Uusi Isoflow on vauhdikas ja pinnoitettu flow- ja freeride-tyylinen bikepark-reitti, joka sopii monen tasoiselle harrastajalle.

Talvella Iso-Syöte SnowParkina toimivaan rinteeseen rakennetun uuden reitin suunnittelu on vaatinut tarkkaa laskelmointia ja sen rakentamisessa on otettu huomioon maan muodot sekä talven lumitilanne. Laskelmoinnissa apuna on käytetty satelliitin kautta toimivaa maan muotoja ja lumen syvyyttä mittaavaa SNOWsat-järjestelmää sekä edellisvuosien lumidataa. Reitti on suunniteltu niin, että se ei vaikuta talven parkkitoimintaan; hyppyrikummut sekä vauhdinottopaikat on jätetty vapaaksi suuremmilta muodoilta. Lisäksi reitin suunnittelussa mutkille, vauhdin kiihdyttämiselle sekä jarruttamiselle on mietitty optimaaliset paikat, jotka tekevät reitistä lennokkaan ja takaavat hyvän flow:n.

 

Rankkasateet viivästyttivät reitin avaamista

 

Paljon odotetun uuden Isoflow-reitin oli määrä valmistua jo heinäkuun alkupuolella, mutta alkukesän pitkään jatkuneiden sateiden seurauksena reitin rakentaminen viivästyi muutamalla viikolla. Uusi reitille tuotu maa-aines vaati kuivumista ja asettumista ennen kuin sitä pääsi käsin työstämään ja muotoilemaan halutulla tavalla.

”Suomen mittapuulla bikepark-rakentamisessa ei ole koskaan tehty näin isoa muotoa ja maanmuokkaus yhdellä kertaa. Reitin rakentamista varten rinteeseen tuotiin kaksi tuhatta kuutiota siirtomaata. Suurin osa maasta on peräisin Iso-Syötteellä sijaitsevan Luppoveden kaivuusta ja maa-aines pääsi uusiokäyttöön Bike Parkissa,” kertoo Iso-Syöte Bike Parkin toiminnasta vastaava Mikko Terentjeff.

Uusi reitti on nyt avausvalmis, ja Isoflow:ta pääsee ajamaan perjantaista 29.7. lähtien. Avajaisviikonlopulle odotetaan sankoin joukoin innokkaita pyöräilijöitä – niin kokeneita harrastajia kuin lajin vasta-alkajiakin.

”Isoflow:ta on odotettu niin meidän kuin asiakkaidenkin toimesta. Toivon, että mahdollisimman moni tulee kokeilemaan uutta reittiä ja että sen myötä lajin pariin saadaan uusia harrastajia. Olen itsekin fiiliksissä, että pääsen ajamaan Isoflow:ta!” iloitsee hissipyöräilyä aktiivisesti harrastava Mikko Terentjeff.

Lopuksi Terentjeff muistuttaa vielä, ettei uudelle reitille kannata kuitenkaan sännätä suin päin vaan huolellinen reitin tutkistelu kannattaa: ”Tutustukaa reittiin kunnolla ja ajakaa alussa maltillisesti. Uusi Isoflow on meidän Bike Parkin vauhdikkain reitti. Niitä muotoja kerkeää kyllä losautella sitten myöhemminkin!”

Lue myös aikaisempi artikkeli Isoflow:sta.

Tutustu Isoflow-avajaisviikonlopun tapahtumaan