Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Iso-Syöte Bike Parkin reitit ovat suomen parhaiden pyöräreittien joukossa.
|2021-11-03

Lumeton aika päättyi Iso-Syötteellä- kesän ja syksyn luvut ennätyksellisiä

Taakse jäänyt toinen kesäsesonki oli ennätyksellinen sekä Hiihtokeskus Iso-Syötteelle, että sen sisaryhtiölle Kide hotel by Iso-Syötteelle.  Lokakuun puolivälin jälkeen kausi vaihtui Suomen eteläisimmässä tunturissa muutaman vuorokauden aikana syksystä talveen. Iso-Syötteen laskettelurinteet avattiin 29.10. Nyt yrityksissä odotetaan yritysasiakkaita, viikonloppuharrastajia ja vilkasta joulusesonkia. 

 

Vuonna 2019 marraskuussa Iso-Syötteen eturinteiden alle avattu KIDE Hotel by Iso-Syöte takoi kovia majoituslukuja sulan maan kuukausien aikana. Pudasjärvi nousi Suomen toiseksi kovimmaksi nousijaksi matkailutilastointipalvelu Visitoryssä kesä-elokuussa, kasvua oli edellisvuoteen yli 100%. Hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki on tyytyväinen kesän tulokseen koko Syötteen ja Pudasjärven alueella. 

 

”Alueella on ollut selkeä sesonki päällä kesäkuusta saakka, elokuussa nähtiin pieni rauhoittuminen, mutta sen jälkeen majoittujamäärät ovat pysyneet korkealla. Kesän ja syksyn kuukausina suurin osa majoittujista oli kotimaisia pariskuntia, kaveriporukoita ja perheitä. Lokakuussa olemme saaneet jälleen yritysryhmät vieraaksemme. Tänne tullaan pitämään kokouksia, koulutuspäiviä ja pikkujouluja, sekä tutustumaan taas työkavereihin pitkän etäilyn jälkeen. ”


Koskenmäen mukaan alueelle tullaan lähinnä tekemään ja kokemaan luonnossa. Ympäröivä Syötteen kansallispuisto houkuttelee kävijöitä ja Syötteen tunnettuus loistavana pyöräilykohteena on selkeä valtti monelle lajin harrastajalle. Syötteen pyöräilyyn selkeän lisän tarjosi toista kesää avoinna ollut Iso-Syöte Bike Park. Bike Parkit ovat usein juuri hiihtokeskuksiin rakennettuja pyöräilypuistoja, joissa noustaan rinne hissillä ylös ja lasketaan ratoja tai metsäreittejä pitkin alas. 

ISo-Syöte Bikeparkissa hissin käyttö pyörällä on helppoa

 

”Toista kertaa olimme avoinna koko kesän ja hissi on pyörinyt Iso-Syötteellä tänä vuonna jokaisena kuukautena,” kertoo Iso-Syötteen rinnetoiminnanjohtaja Mikko Terentjeff. ”Bike Parkin aukioloaikoja pidennettiin tälle kaudelle ja se näyttäytyi selkeänä kasvuna sekä hissinousuissa, että myytyjen lippujen määrissä: edelliseen kauteen verrattuna molemmat lähes tuplaantuivat!”

 

Bike Parkin aukiolo oli alun perin suunniteltu jatkumaan syyslomien yli, mutta luontoäiti päätti toisin. Hissipyöräilykausi jouduttiin päättämään talvisten olosuhteiden johdosta lokakuun puolen välin jälkeen. Laskettelukausi avattiin vain kaksi viikkoa myöhemmin 29.10. Seuraavan kerran hissit pyörähtävät pyöräilijöille Iso-Syötteellä juhannuksena 2022. 

 

 

Joulusta odotetaan uutta kotimaisten matkailijoiden sesonkia

 

Kide hotellilla ja hiihtokeskuksella odotellaan jo joulusesonkia.  Perinteisesti kansainvälisten asiakkaiden kulta-aikana pohjoisessa tunnettu sesonki on pandemia-aikana muuttunut myös kotimaalaisia matkailijoita kiinnostavaksi ajaksi. 

 

” Upea, tunnelmallinen tunturimiljöö, valmis joulupöytä ja sopiva määrä jouluista ohjelmaa houkuttelevat nyt myös kotimaisia asiakkaita pois kiireisistä joulutouhuista kotoa.” Joulun valmis kolmen päivän paketti on Kide hotellin suosituin tuote joulun pyhinä.  ”Joskus jouluna koetaan kiirettä ja stressiä. Täällä tunturissa halutaan nauttia yhdessäolosta ja joulun aktiviteeteista vailla huolta siivouksesta, ruuanlaitosta ja kiireestä,” kertoo Jarkko Koskenmäki Kide hotellilta.  

 

Joulukuun aurinko paistaa Iso-Syötteellä oranssina

Joulukuun oranssi aurinko valaisee Iso-Syötteen lumista maisemaa

 

Myös hiihtokeskuksen puolella joulun pyhät tarjoavat rauhaa rinteeseen: ”Ilmat ovat monesti loistavat ja rinteet hyvässä kunnossa, mutta harva lähtee mäkeen jouluna. Jos tunturissa viettää joulua, kannattaa mäkeen suunnata juuri pyhäpäivinä, silloin ei ole tietoa jonoista ja mikä sen parempi tapa nauttia ulkoilmasta, luonnosta ja joulurauhasta,” vinkkaa Mikko Terentjeff hiihtokeskukselta ja lisää ”minulle joulun tekevät juuri aattoaamun laskut!”