Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Iso-Syöte Bike Park sijaitsee Suomen eteläisimmällä tunturilla

SM-tason endurokilpailut ensimmäistä kertaa Iso-Syötteellä

Juhannusta edeltäneenä viikonloppuna Iso-Syöte Bike Parkissa kilpailtiin enduropyöräilyn Suomenmestaruussarjan osakilpailuissa. Iso-Syötteen pyöräreittejä suihki alas yli 200 kuljettajaa, joiden joukossa nähtiin Suomen ehdotonta parhaimmistoa. Kilpailijat kiittelivät Iso-Syötteen olosuhteita, vaikka sää kilpailupäivänä oli sateinen.

Mikko Terentjeff on tyytyväinen Iso-Syötteen ensimmäisiin kansallisen tason endurokilpailuihin: ” Meidän Bike Parkin tiimi on paiskinut ahkerasti töitä koko alkukesän ja onnistunut kilpailu on paras palkinto,” Terentjeff kertoo. Toki mielessä siintää myös juhannusaattona virallisesti alkava kausi. ”Enduron kilpailukiertuetta järjestävä Sauli Hjerppe on tiimeineen ollut mukana ihan alusta asti rakentamassa Iso-Syöte Bike Parkkia. He rakensivat meille muutaman radan lisää SM kilpailuiluja varten, ja nyt Bike Parkissa pääsee laskemaan yhteensä yhtätoista reittiä.”

Harjoituspäivänä kilpailijat pääsivät nauttimaan auringosta ja lämmöstä, mutta varsinaisena kilpailupäivänä tunturissa oli sateista ja sumuista. Kilpailussa nähtiin kuitenkin vauhdikasta ajoa, hurjia hyppyjä ja kaiken kaikkiaan erittäin taidokasta pyöräilyä. Kilpailussa oli yhteensä 10 sarjaa, joista miesten sarjan voittajaksi ajoi Aki Färm, naisten sarjan voittajaksi Suvi Vacker ja alle 21-vuotiaiden sarjan voittajaksi Erik Väänänen.

 

Kilpailijat jonottivat hissiin lauantaina harjoituspäivänä. Yhteensä SM kilpailut toivat alueelle lähes 1000 vierailijaa, heidän joukossaan kilpailijoiden lisäksi huoltotiimien ja kilpailuorganisaation jäseniä. Tulevana kesänä Syötteellä nähdään useita pyöräilytapahtumia, joihin odotetaan yhteensä tuhansia osallistujia. (Kuva Mikko Terentjeff)

 

Enduro on monipuolinen laji

 

MTB Enduro on lajina varsin monipuolinen maastopyöräilijälle: ”Reiteillä vaaditaan ajotaitoa, uskallusta, taitoa, hermoja ja kestävyyttä,” kertoo Iso-Syötteen pyöräaktiivi Kyösti Soini ja jatkaa, ” pyörät ovat pitkäjoustoisia, eli niillä kestää ajaa pienistä hypyistä, kivikoista ja mutkista.” Pyörillä pystyy kuitenkin ajamaan myös takaisin mäen päälle.” Iso-Syötteen kilpailun yhdeksästä erikoiskokeesta viiteen noustiin ylös hissillä ja neljään ajettiin ylös tietä pitkin. ”Reitit itsessään sisältävät vain 5-10% tasaista tai lievää nousua, muuten kaikki erikoiskokeet lasketaan alaspäin, ” Soini kertoo. Enduroa vauhdikkaampi laji on DH eli Downhill, missä tullaan yleensä alas vain kerran tai kaksi. Soini arvelee, että Iso-Syötteen ensimmäinen endurokilpailu ei jää viimeiseksi: ”bike park- ja Enduro-reitistöjä tehdään Suomessa juuri nyt jokaiseen mäennyppylään ja hissit pyörivät monesti täysinä.” Laji kasvattaa siis suosiotaan vauhdilla ja nuorten miesten lisäksi bike parkeissa näkee yhä useammin myös naisia ja lapsia.

Iso-Syötteen ensimmäinen endurokilpailu ei jää viimeiseksi 

Bike Park ajoa kannattaa kokeilla
 

Vaikka hissipyöräily saattaa näyttää hurjalta, voi sen harrastamisen aloittaa kuka vaan pyöräilystä ja vauhdin hurmasta pitävä. Iso-Syötteen Bike Parkkiin kuuluu aloittelija-alue, jossa mutkia ja alamäkiajoa voi harjoitella omaan tahtiin ja turvallisesti. Bike Park varustukseen kuuluu täysjoustopyörän lisäksi kokokypärä polvi- ja kyynersuojat, sekä yläkehon suojapanssari. ”Meiltä saat vuokrattua koko varustesetin. Tänä kesänä tarjoamme myös Bike Park tutuksi-tutustumistuntia ensikertalaisille ja olemme rakentaneet hissiin välipoistumispaikan, jotta alkuun ei tarvitse nousta tunturin huipulle asti.” Mikko Terentjeff kertoo.

Onko hissillä nouseminen sitten hissipyöräilyn vaikein osa? ”Ei suinkaan,” Terentjeff nauraa, ”hissi voi tuntua aluksi jännittävältä, mutta todellisuudessa se on yhtä helppoa kuin pyörällä ajo!”

Iso-Syöte Bike Park on avoinna juhannusaatosta elokuun loppuun saakka keskiviikosta sunnuntaihin, syyskuussa pe-su ja lokakuussa säävarauksella la-su. Iso-Syötteen välinevuokraamosta saa vuokralle tarvittavat varusteet. Radoilla ajaakseen tarvitsee voimassa olevan hissilipun. Bike Park-tutuksi tutustumistunteja järjestetään joka lauantai.

Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvestä Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy:n uusi toimitusjohtaja

Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi on nimitetty 1.2.2022 alkaen Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy:n

Lue lisää
Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvestä uusi Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy:n toimitusjohtaja

Ihmisten arvostus vapaa-aikaan jatkuu – Iso-Syötteen hiihtolomasesonki oli onnistunut

Koululaisten hiihtolomaviikot tulivat päätökseensä viime sunnuntaina.

Lue lisää
Iso-Syötteen eturinteet

Iso-Syöte - Tassuväen suosikkikohde

Iso-Syöte on ympärivuotinen lemmikkien unelmakohde 

Lue lisää
Koiran kanssa