Book here

Vietä aktiivinen ja ikimuistoinen hiihtoloma Iso-Syötteellä!

Kun hiihtoloma otettiin käyttöön Suomen kansa- ja oppikouluissa vuonna 1933, oli sen tarkoituksena tarjota koululaisille tilaisuus keskittyä urheiluun ja harrastamiseen. Me Iso-Syötteellä uskomme, että tämä ajatus on edelleen relevantti – tarjoammehan loistavat puitteet aktiiviseen harrastamiseen. Tule siis meille viettämään aktiivinen hiihtoloma koko perheen kesken! 

Tiesitkö, että Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi? Iso-Syötteelle ajaa vajaassa kahdessa tunnissa Oulusta ja Helsingistäkin on matkaa vain 750 km. Talvikaudella Iso-Syötteelle kulkee säännöllisesti skibussi, joka lähtee Oulun lentokentältä, linja-autoaseman kautta ja palaa myös lentokentälle.

Iso-Syöte sijaitsee yhdellä Suomen lumisimmista alueista, Syötteen kansallispuisto vieressä. Meillä saat nauttia tykkylumipuista, puuterihangista, upeista yötaivaista ja suotuisalla säällä myös revontulien loisteesta. Upeissa tunturimaisemissa pääsee harrastamaan monipuolisen kirjon erilaisia talvilajeja, aina laskettelusta hiihtämiseen, lumikenkävaelluksiin, pyöräilyyn ja muita talven aktiviteetteja. Alueella liikkuminen on sujuvaa ja vaivatonta, sillä lähes kaikki alueen palveluista sijaitsevat joko muutaman minuutin kävelyn, yhden hissinousun tai rinteenlaskun päässä toisistaan. 

Katso alta vinkkimme siihen, miten saat lomastasi mahdollisimman paljon irti. Liikunta, aurinko, luonto, hanget ja tykkylumipuut odottavat!

Alueen parhaat talvireitit

 

Löydät kaikkien Syötteen kansallispuiston talvireittien lähtöpisteen Syötteen luontokeskukselta, Iso-Syötteen takarinteiden läheisyydestä. Talvireitit kunnostetaan lanaamalla vähintään kerran viikossa. Reiteillä on sallittua liikkua läskipyörällä, lumikengillä ja retkisuksilla, reitillä käveleminen on sallittua silloin, kun reitti on pakkautunut niin kovaksi, ettei käveleminen aiheuta reitille vahinkoa. Hiihtoladuilla on sallittua liikkua ainoastaan hiihtäen.

Lue lisää laduista Syötteen latupäiväkirjasta.
 

Ski-in hotelli KIDE Hotel by Iso-Syöte

 

KIDE Hotel by Iso-Syöte on aktiivisen ulkoilijan ykkösvalinta. Ski-in hotelli KIDE Hotelli sijaitsee alueen parhaiden latujen varrella ja vain 150m päässä hiihtokeskuksen etuhisseiltä. Hotellin sisäänkäyntien yhteydestä löydät lukolliset välinevarastot, joissa säilytät ulkoiluvälineitäsi koko majoituksesi ajan. Jokaisesta huoneesta löytyy myös kuivauskaappi, jotta saat aloittaa jokaisen uuden talvipäivän kuivana ja lämpimänä. Huoneista löytyy myös täysin varusteltu keittiö. 

KIDE Hotellin yhteydestä löydät myös hotelliravintola Tovaglian, jonka hotelliaamiainen ja menun italialaisherkut pitävät sinut ravittuna ja kylläisenä. Hotellin alimmassa kerroksessa sijaitsevat saunat, jotka lämpiävät joka päivä klo 18-21. Saunatilojen kanssa samassa kerroksessa sijaitsevat myös mobiilimaksuilla toimiva pesutupa sekä kuntosali, jonka käyttöoikeuden voit lisätä varaukseesi joko varausta tehdessä tai jälkikäteen hotellin respassa.
 

Lue lisää KIDE Hotellista

 

Kaipaatko lomaasi muitakin aktiviteetteja? Haluat silloin ehkä tsekata nämä:
 

Huskyajelut Kuntosali  Moottorikekkailu