Vietä aktiivinen talvihiihtoloma Iso-Syötteellä!
 

Kun hiihtoloma otettiin käyttöön Suomen kansa- ja oppikouluissa vuonna 1933, sen tarkoituksena oli tarjota koululaisille tilaisuus keskittyä urheiluun ja harrastamiseen talven parhaaseen aikaa. Me Iso-Syötteellä uskomme, että tämä ajatus on edelleen relevantti – jopa enemmän kuin koskaan. Tervetuloa viettämään aktiivinen loma Iso-Syötteelle koko perheen kesken!

Suomen eteläisin tunturi – tervetuloa hiihtoloman viettoon! Lue alta vinkkimme loman viettoon Iso-Syötteellä.
 

✌?HISSILIPUT - suosittelemme ostamaan ennakkoon verkosta. Netissä saat hissilippujen lisäksi alennusta myös vuokravälineistä. Käytössämme on yleinen KeyCard-hissilipputyyppi.

⛷HIIHTOKOULU - tunnit kannattaa varata ennakkoon verkosta tai lipunmyynnistä, mutta voit kysyä myös heti vapaita aikoja akuutin tarpeen sattuessa. ;)

?VUOKRAVÄLINEET - lähde huoletta ilman omia(tai naapurilta lainattuja) vehkeitä. Vuokraamostamme löydät laadukkaat ja hyväkuntoiset vuokravälineet lasketteluun, lumilautailuun ja hiihtoon, kaikenikäisille! Lisäksi vuokralla läskipyöriä(sähköavusteella ja ilman), lumikenkiä ja snowmotoja. Varaa ja maksa välineet ennakkoon verkossa.

?VOITELU ja muu välinehuolto - löydät ammattilaiset avuksesi vuokraamostamme, mikäli välineesi kaipaavat huoltoa. Pikavoitelukoneemme auttaa selättämään huonon luiston nopeasti!
 

❄️ REITIT JA LADUT - suosikkireittimme löydät Outdoor active-palvelusta. Kaikki talvireitit löydät Metsähallituksen sivuilta. Latujen huollosta vastaa Syötteen latupooli, kunnostustilanne löytyy Fluent-palvelusta.

☃️ TAPAHTUMAA JA TEKEMISTÄ - kaikki alueen tapahtumat on koottu yhteisesti syote.fi/tapahtumakalenteri sivulle.

? RAVINTOLAT - kotiruokaa ja herkullinen salaattipöytä tarjolla lounasaikaan ravintola Bistoriassa, KIDE Hotellin yhteydessä. Lumimaan Jäkälä-kahvila on avoinna päivittäin. Kaikki alueen ravintolat löydät syote.fi/syo-ja-juo

?? KUNTOILU, PELAAMINEN ja KEHONHUOLTO - KIDE Hotellin upea kuntosali on avoinna kaikille asiakkaille, kertamaksu 10 €. Lumiareena on varattavissa yksityiseen käyttöön ja areena on loistava paikka peleille ja leikeille(lapsille leikkivälineitä). Lumiareena vuokraa Syöte Rent ja Safaris.

? TALVIPYÖRÄILY - talvipyöräreitit kutsuvat! Kokeile Syötteen kierrosta, joka vie sinut lenkille tunturin ympäri(10km). Vuokraa pyörä täältä. Talvipyöräreittien huollosta vastaa Metsähallitus.

?LUONTOKESKUS - Syötteen Luontokeskukselle on avattu upea uusi näyttely, jossa viihtyvät pitkään myös perheen pienimmät. Näyttely kertoo Syötteen luonnon monimuotoisuudesta

Lisää vinkkejä lomailuun:

Alueen parhaat talvireitit:
 

Löydät kaikkien Syötteen kansallispuiston talvireittien lähtöpisteen Syötteen luontokeskukselta, Iso-Syötteen takarinteiden läheisyydestä. Talvireitit kunnostetaan lanaamalla vähintään kerran viikossa. Reiteillä on sallittua liikkua läskipyörällä, lumikengillä ja retkisuksilla, reitillä käveleminen on sallittua silloin, kun reitti on pakkautunut niin kovaksi, ettei käveleminen aiheuta reitille vahinkoa. Hiihtoladuilla on sallittua liikkua ainoastaan hiihtäen.

KIDE Hotel by Iso-Syöte – Suomen paras lasketteluhotelli 2022
 

KIDE Hotel by Iso-Syöte on aktiivisen ulkoilijan ykkösvalinta. Ski-in hotelli KIDE Hotelli sijaitsee alueen parhaiden latujen varrella ja vain 150m päässä hiihtokeskuksen etuhisseiltä. Hotellin sisäänkäyntien yhteydestä löydät lukolliset välinevarastot, joissa säilytät ulkoiluvälineitäsi koko majoituksesi ajan. Jokaisesta huoneesta löytyy myös kuivauskaappi, jotta saat aloittaa jokaisen uuden talvipäivän kuivana ja lämpimänä. Huoneista löytyy myös täysin varusteltu keittiö. 

KIDE Hotellin yhteydestä löydät myös hotelliravintola Bistoria, jonka hotelliaamiainen ja a la carten herkut pitävät sinut ravittuna ja kylläisenä. Hotellin alimmassa kerroksessa sijaitsevat saunat, jotka lämpiävät joka päivä klo 18-21. Saunatilojen kanssa samassa kerroksessa sijaitsevat myös mobiilimaksuilla toimiva pesutupa sekä kuntosali, jonka käyttöoikeuden voit lisätä varaukseesi joko varausta tehdessä tai jälkikäteen hotellin respassa.
 

Lue lisää KIDE Hotellista

 

Kaipaatko lomaasi muitakin aktiviteetteja? Haluat silloin ehkä tsekata nämä:
 

Huskyajelut Kuntosali  Moottorikekkailu