Write at least three letters to get search result

Searching for <% search %>...

Result for <% search %>

No results for <% search %>

<% translateTitle(group) %>

No more results

Iso-Syötteen Iso flow
|2023-06-21

Yli 170 kuskia avasi Iso-Syötteen Bike Park-kauden –kesän pyöräsesongista odotetaan vilkasta

Iso-Syötteen hissit avattiin kesän ensimmäisille pyöräilijöille viime viikonloppuna Enduro Series Finland-kilpailuihin. Virallisesti Iso-Syötteen Bike Park-kausi alkaa juhannusperjantaina ja kestää lokakuulle. Kesäsesongista odotetaan Iso-Syötteellä vilkasta.

 

Iso-Syötteen hissit käynnistettiin neljättä kertaa kesäkaudelle viime lauantaina. Kyseessä oli epävirallinen avaus, sillä ankkurihissi pyöri ainoastaan viikonloppuna käydyn endurokilpailun osallistujille. Kilpailussa yli 170 kuljettajaa ajoi 20 erikoiskoetta Iso-Syötteen laskettelurinteille tehtyjä reittejä pitkin alas, tavoitteenaan mahdollisimman nopea suoritus. Kolmatta kertaa Iso-Syötteellä järjestetty tapahtuma sai kiitosta osallistujilta ja kilpailun järjestäjältä. Erityisen tyytyväisiä oltiin tunturin hauskoihin reitteihin. Enduro Series Finlandin osakilpailuista vain kaksi sijoittuu Pohjois-Suomeen, toinen Iso-Syötteelle ja toinen Leville.
 

Enduro Series Finlandin Iso-Syötteen osakilpailun alkua odotettiin hissin ala-asemalla.jpg
Enduro Series Finlandin kilpailun alkua odoteltiin Iso-Syötteen ala-asemalla 17.6.

 

"Olemme onnistuneet pääsemään nopeasti mukaan Suomen tunnetuimpien Bike Parkien joukkoon. Se on vaatinut paljon panostusta reittien tekoon, tapahtumien järjestämiseen ja markkinointiin," kertoo Hiihtokeskus Iso-Syötteen operatiivinen johtaja Mikko Terentjeff.

Bike Parkin lisäksi Iso-Syötteen pyöräsesonkiin kuuluu vahvasti maasto- ja fatbike-pyörien vuokraus maastoreiteille. Syötteen reittejä kehutaan usein Suomen parhaimmistoksi, eikä suotta, vaihteleva maasto ja kansallispuiston maisemat antavat upeita kokemuksia pyörän selässä.

Hiihtokeskus Iso-Syötteen vuokraamossa on tarjolla yhteensä 106 laadukasta pyörää, joista osassa on sähköavustus. Suosituimpia pyöriä ovat sähköavusteinen fatbike ja täysjoustomaastopyörä, lisäksi valikoimassa on esimerkiksi tavallisia fatbikeja ja junioripyöriä.

 

Bike Park reittien ominaisuuksiin kuuluu korotetut ja kallistetut mutkat.jpg
Bike Park reittien ominaisuuksiin kuuluvat korotetut ja kallistetut mutkat.

 

Osa jännittää maastoon tai Bike Parkiin lähtemistä, mutta Terentjeffillä on heille vinkki: "Kannattaa tutustua pyörään rauhassa vuokraamon lähistöllä ja kokeilla ainakin jarruttamista, vaihteiden vaihtamista, ylämäkeen polkemista ja mutkien ajoa. Vuokraamostamme saat aina asiantuntijan avun säätöihin ja tarvittaessa lisää vinkkejä ajamiseen." Bike Parkiin lähtevälle Mikko antaa samat vinkit ja sen jälkeen suunnaksi kannattaa alkuun ottaa harjoittelualue ison mäen sijaan. "Järjestämme viikoittain Bikepark-tutuksi kursseja, joissa saa loistavat eväät hissipyöräilyyn," Mikko vinkkaa lopuksi.

 

Iso-Syötteen kesästä odotetaan vilkasta
 

Varausten ja verkkosivuihin kohdistuneen kiinnostuksen perusteella Hiihtokeskus Iso-Syötteen ja Kide hotellin kesästä odotetaan edelliskesää vilkkaampaa. Suosituimpia sulanmaan kuukausia tunturissa ovat syyskuu ja heinäkuu.

Iso-Syötteelle suunnataan lomailemaan paljon myös lähialueilta, eikä ihme, tunturimaisemat ja kansallispuisto pyörä- ja vaellusreitteineen ovat Oulunseudultakin tuleville vieraille virkistävä ja kotiympyröistä poikkeava elämys.

”Ykkösjuttu Iso-Syötteen kesässä on mahtavat pyöräilypuitteet ja niihin liittyvät tapahtumat. Täällä voi kuitenkin myös retkeillä, uida, kalastaa, meloa ja veneillä. Sekä tietysti ihan vaan nauttia olostaan, hyvästä seurasta, ruuasta ja makeista unista hotellissa tai mökillä, ” kertoo Terentjeff.

 

Iso-Syöte Bike Parkissa käytetään ankkurihissiä. Moni jännittää hissin käyttöä turhaan.jpg
Iso-Syöte Bike Parkissa käytetään ankkurihissiä. Moni jännittää hissin käyttöä turhaan.

Sopiiko Bike Park minulle?

Kuka voi ajaa Bike Parkissa?

Lue lisää
Bike Park tutuksi, ohjatut tunnit Iso-Syötteellä

Iso-Syöte Bike Parkiin uusi monipuolinen reitti yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa

Hiihtokeskus Iso-Syöte jatkaa vahvaa panostustaan kesään ja pyöräilyyn.

Lue lisää
Iso-Syöte Bike Parkiin uusi reitti